Berita Semasa

Wisma Tok Guru RM1.2 Juta??Naib Pengerusi AMANAH Kelantan, Che Ibrahim Mohamed mendakwa tanah seluas 0.277 ekar dgn harga RM1.2 juta @ lebih RM100 sekaki, narak ko sama mahal dengan tanah Masjidilharam!

Beliau mengulas laporan Berita Harian bahawa Wisma Tok Guru di Kampung Pendek, dikatakan pernah ditawar harga sehingga RM1.2 juta oleh Parti Amanah Negara.

Mengulas lanjut, Che Ibrahim menyifatkan hanya insan udik sahaja yang sanggup beli tanah tersebut.

" Hanya insan yang "safih" sahaja yang sanggup beli tanah tersebut dgn harga RM1.2 juta!" - (Selain ‘jahil’, kata ‘safih‘ juga ditemui dalam al-Qur’an untuk menggambarkan sifat udik manusia.)

Menurutnya lagi, Amanah tahu tanah tersebut masih dlm proses tuntutan pusaka antara waris waris si mati ke atas balu arwah. Islam mengharamkan jualbeli ke atas harta yang masih dipertikaikan status hakmiliknya.

"Amanah menunggu sehingga balu arwah selesai tempoh "ihdad" yang diwajibkan oleh syariah Islam sebelum berurusan dengannya. Hanya insan yang tamak dan berniat jahat sahaja yang sanggup menodai kewajipan " ihdad" dan tidak menghormati hukum tersebut." ujar dia melalui status difesbuknya.

Mengulas usulan Ketua Penerangan PAS Kelantan, Datuk Nassuruddin Daud, semoga Datuk Husam Musa menyertai semula PAS sekiranya enggan berpindah, Che Ibrahim berkata Exco Ssudin terlupa Husam dipecat dari Pas. Pas pecat Husam...boleh ko masuk PAS semula?
Baca Juga :
CADANGAN UTK TAHUN DEPAN
Mereka Membunuh Saksi Utama , dakwa anak Najadi
APA ASAS 5,500 EKAR HUTAN KUALA PAHI DILULUSKAN
ISU PEMBELIAN WISMA TOK GURU TERBONGKAR

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Wisma Tok Guru RM1.2 Juta??"

Post a Comment