Berita Semasa

Tak dapat tanduk, indera pendengaran dipulasnya!

Abu Syafiq Al-Asy'ary
Amboi bukan main lagi Lebai Pandir ni kecam orang macam Syafiq Rahim pemain bola JDT hanya kerana mengeluarkan kata #Punde* kepada haters yang memakinya.

Apakah kerana dendamnya kepada Sultan Johor yang telah mengambil tindakan tegas ke atas kawan baiknya, Zamihan Mat Zin dalam gosip Dobi Muslim?

Umpama bidalan, 'Tak dapat tanduk, pendengaran dipulasnya!' Maka begitulah nampaknya gara-gara ia nak lepaskan marah kepada Sultan Johor, Syafiq Rahim pemain bola JDT menjadi mangsa kecamannya!

Bila Syafiq maki haters, lantas Lebai Pandir ni keluarkan hukum...

Kenapa Lebai Pandir ni tidak bekata apa-apa bila Hj Hadi memaki hamun ? Dia senyap bila Hj Hadi fitnah orang jual Pil Kuda dan menggelar orang lain dengan pelhagai celaan dan hinaan.

Dia bisu bila Hj Hadi tuduh orang lain sebagai 'Pengkhianat yang hanya ada dua pilihan, samada bertaubat atau dihapuskan'

Lebai Pandir ni tak berani nak kata apa apabila PM Najib kata 'Kepala Bapak Kau' yang ditujukan kepada Tun Mahathir.

Pandai ia jatuhkan hukum kepada orang lain, tetapi bagaimana pula dengan fitnah yang ia lontarkan kepada Dato Husam Musa? Lebai pandir ni tuduh Husam songlap RM1.5 juta ? Kalau kau ada bukti, kenapa tidak diadukan keada SPRM?

Dan lagi, kalau benar Syafiq Rahim patut dikenakan qazaf pergilah buat aduan kepada JAWI sebagaimana YB Hanipa dan YB Raja Kamarul Bahrin  lakukan keatas YB Husni Hanadzlah Ada bran?

Berikut yaitu muat naik di fesbuk Lebai Pandir ini :
SAFIQ RAHIM HARUS DIKENAKAN HUKUMAN QAZAF ATAU TA'ZIR. 
1- Perkataan mencela penyokong lain dengan ayat makian dan tuduhan zina yaitu berat tidak kira ia dari ekspresi sesiapa pun. 
2- Melontarkan perkataan PUNDEK yang bererti makian keatas 'alat sulit wanita' dan perkataan BABI yg merupakan satu makian memburukkan serta tuduhan keatas orang lain tanpa bukti sebagai ANAK HARAM yaitu perkataan yang terperinci kotor dan memaki walau dalam apapun keadaan sekalipun marah. 
3- Hukum Qazaf iaitu menuduh orang lain berzina kalau tidak mendatangkan 4 saksi dalam Islam sepertimana yg disebut oleh Tuhan dalam Al-Quran surah An Nur ayat 4 yaitu dikenakan hukuman 80 kali sebatan.  
4- Jika dengan perkataan ANAK HARAM itu ia tidak bermaksud untuk menuduh orang lain berzina tetapi hanya memaki sahaja maka dikenakan hukum Ta'zir oleh Hakim Mahkamah. Rujuk kitab Mazhab Syafie Al-Mughni J12/MS392 dan Al-Majmuk J22/MS113. 
5- Orang istana sebagai ketua agama sepatutnya cakna benda ini bukan hanya diam sahaja dan mesti dikenakan hukuman keatas orang menyerupai Safiq Rahim ini biar yang lain tidak mengulangi perkara yang sama.  www.facebook.com/AbuSyafiq1
Baca Juga:
PRAY FOR PENANG
Cukup-cukuplah rakyat Kelantan dibohongi PAS
Sahabat ana kencing ana rupanye!
Lebai Pandir labun pasal banjir 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Tak dapat tanduk, indera pendengaran dipulasnya!"

Post a Comment