Berita Semasa

Tahniah PH !!!!


1. Malaysiakini lapor PH tak akan berganjak  dgn kptsn utk teruskan perhimpunan anti kleptokrasi di Padang Timur, PJ meskipun pihak polis dilaporkan tak benarkan ianya diadakan atas , maaf, alasan lapok- mungkin berlaku gangguan lalu lintas di situ.

2. Dulu bila Bersih nak berhimpun sambil berarak secara aman polis suruh pindah buat kat stadium atau padang.

3. Ni orang nak buat kat padang tak boleh pulak.. Cukuplah bagi alasan lapok.Lagipun ,PH atau penganjur dah kata akan bantu tolong polis jaga lalu lintas..apa nak lagi ? 

4. Any perhimpunan org ramai pasti akan jejas lalu lintas ..biasalah..jika ada pertandingan bola atau konsert atau apa apa perayaan di stadium, padang atau kat mana sekali pun, pasti akan ada gangguan lalu lintas ..tu biasalah. Hanya tak ada gangguan kalau buat himpunan kat hutan Hulu Tembeling! 

5. Saya teringat dulu masa penganjur satu perhimpunan aman nak berhimpun di ibu kota, depa jumpa IGP dan pegawai 2 tinggi polis di Bukit Aman. 

6. Polis kata kalau buat perhimpunan peniaga susah. Penganjur jawab tak logik peniaga susah kalau org ramai..makin untung adalah. Mana ada peniaga yg tak suka ada org ramai! 

7. Polis kata peniaga susah karena bila polis sembur air/ gas para penerima akan lari masuk premis peniaga. Abg Mat Sabu yg ada dlm pertemuan tu kata pada polis " Jika polis sembur air/gas, bukan premis peniaga shj kami akan masuk, sangkar babi pun kami sanggup masuk!!!".
Baca Juga :
5 tuntutan Himpunan Sayangi Malaysia Hapuskan Kleptokrasi pada 14 Oktober ini
Presiden Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah (Aswaja)
Ini tanah kami, tiada problem buat himpunan, kata MBPJ
BENARKAH RUU 355 GAGAL KERANA DIHALANG OLEH DAP?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Tahniah PH !!!!"

Post a Comment