Berita Semasa

Sayuti Omar Dedahkan Rahsia Kenapa Pas Makara Kucing Manja

Oleh Mohd Sayuti Omar II 


 Para pemimpin Pas akan menafi hingga keluar urat sembereh jikalau kita katakan parti itu akan bersama Umno. Tetapi realitianya Pas tidak berani menyerang Umno. Kenapa? 

Cuba teliti jadual statistik dibawah ini dia akan menjelaskan kepada kita kenapa Pas bersikap lunak dan menjadi kucing kurap manja dengan Umno. Kerajaan Pas Kelantan terhutang kebijaksanaan dengan Umno, dan mereka takut menyerang UBN kerana bimbang takut perut kelaparan.

 Jadual stastik dibawah ini menyampaikan sejumlah wang yang diperuntukan oleh kerajaan Persekutuan untuk Kelantan mengikut tahun. 

Jadual sebelah itu menyampaikan kekurangan wang kerajaan untuk membayar gaji kakitangan kerajaan Kelantan. Ertinya jikalau kerajaan UBN yang dimaki hamun oleh berbudak hingusan Pas itu tidak bantu, mungkin Kelantan sudah bankrup.

 Untuk menyelamat bahana inilah maka Pas berlunak dan berdodoi dengan Umno. Sebab itu saya dah cadangkan untuk selamatkan kerajaan dan demi kesejahteraan rakyat bersatu dan bekerjasamalah Pas dengan Umno. Walahu’alam.
Baca Juga:
PAS BERKECUALI : JANGAN UNDI MEREKA LAGI
JAWAPAN KEPADA ALASAN USTAZ IDRIS MENGAPA PAS 'BERKECUALI DAN TIDAK MENOLAK BAJET
Siasat tak salah IGP bila laporan berasas.
PEMBELIAN TANAH WISMA TOK GURU OLEH PAS MELANGGAR SYARIAH

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Sayuti Omar Dedahkan Rahsia Kenapa Pas Makara Kucing Manja"

Post a Comment