Berita Semasa

Sahabat ana kencing ana rupanye!

Sedang sahabat duduk sendirian dengan tidak semena-mena didatangi Al-Fadhil Mahaguru Tuan Guru Ustaz Abdul Hadi Awang al-Lombong dengan muka yang merah menyala berdengus macam naga naik minyak menyembur api dari hidung dan mulut, sambil berteriak kearah sahabat : 

 “ Enta fitnah ana, enta munafik, enta kafir….." sahabat bengong seketika….

” Ana tak terima satu sen pun duit dari Najib apa lagi masuk akaun ana… duit itu diterima oleh sahabat2 ana bukannya ana…. 

" Lagi Ana marah karena ana hanya dibagi tahu RM90 juta saja, tapi sekarang telah diperkatakan RM200juta, kemana perginya RM110juta lagi tu?

“Sahabat ana kencing ana rupanye!”

Setelah membisu agak lama Hadi meneruskan kata2nya, “ Hari ini ana dapat tahu RM200juta dibagi pada sahabat karib ana Nasaruddin Mat Isa……dan Nasa masuk pulak dalam akaun sahabat ana yang lain…..” 

Hadi mengelap air liur yang melilih ditepi mulutnya….

" Akaun Nik Amar, Nik Abduh, Nasrudin Tantawi dan Takiyuddin…” 

Hadi menyentap selendang dibahunya dan terus melibas ke muka teman…..

Teman terjaga dan terus meraba-raba handphone kat sebelah sahabat dan tengok jam menyampaikan pukul 3.30pagi 5Nov17…..aduhhhhh mimpi lagi sahabat rupanya…… 

Kisah ini tiada kaitan dengan yang hidup atau yang bakal meninggalkan dunia ini, semuanya dalam mimpi dan mimpi itu hanya sekadar mainan tidor sahaja…. Jangan saman pulak….!!!!   M S Ibrahim Al-Malbar

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Sahabat ana kencing ana rupanye!"

Post a Comment