Berita Semasa

Penunggang Agama : Pembohongan hebat agama demi politik kuasa & harta


1. Sejak Khamis 27 Mac 2014, ketika Pas dah dua kali kemukakan kertas cadangan untuk keluar dari kerjasama politik dgn Pkr/Dap ketika kemuncak serangan rakyat pada tindakan khianat Pas di Kota Damansara, Sungai Acheh, info calon pil kuda, dan lain-lain..., maka sebaik Menteri Jamil Khir bangun cabar Pas untuk bawa hudud ke Parlimen, mungkin dah beratus kali kita nasihatkan kepimpinan bahawa JANGAN SESEKALI percaya pada Umno. Sebab Umno/BN itu jahat, zalim dan pembohong besar. Bahkan setiap inci gerak-tari atau patah perkataan Umno itu semuanya yaitu perangkap politik untuk hancurkan pembangkang, Islam & Melayu. 

2. Kita sebut tak ada satu pun sikap Umno itu boleh manfaat buat Islam atau Melayu. Kita pesan, kekallah beristiqamah demi perjanjian tahaaluf siyasi sudah disepakati yg terang SANGAT MENGUNTUNGKAN dakwah & politik itu. Sebab matlamat jangka panjang kita yaitu untuk bebaskan Malaysia dan seterusnya membawa kebebasan pada sistem yg rosak yg Umno tinggalkan. Di situlah ruang dan medan untuk Islam menjadi sistem demi mengisi keperluan ummah dan negara kita kelak. Jangan terburu. Jangan terbelakang dan masuk dalam perangkap itu! 

3. Kalangan mereka itu adik-adik yg sangat naif politik. Baru pulang dari luar negara, dari Mesir dan Timur Tengah, jiwa penuh retorik "al-Islamu huwal haal" (Islam lah jalan penyelesaiannya), yg gres mahu mula berjinak dgn party politik etc, terus bangun membantah, kau semua itu bukan gulongan yg tulen (asolah) dalam perjuangan Pas! 

4. Mereka melenting - Hudud itu darah daging Pas, hudud perjuangan sebenar Pas, kalau gagal buat hudud 2015 aku letak jawatan Menteri Besar, siapa yg tak sokong hudud mereka anti Islam. Pergi mampus dgn Pkr/Dap yg anti hudud hattakan kita tak kesah kalah pilihanraya sekalipun, asalkan Tuhan redho katanya. 

5. Kemuncaknya 7 September 2014, Haji Abdul Hadi Awang cakap lagi - kalau kau tak oke dgn keputusan itu, kau keluarlah dari Pas dan tubuhkan parti sendiri. Jangan lagi duduk dalam Pas dan jadi nyamuk yg bising. 

6. Sabtu 6 Jun 2015, disaksikan lebih 2,000 perwakilan Muktamar di Kuala Selangor, alhasil Haji Hadi yg bergelar ulamak itu terus sanggup salah-gunakan "veto" utk putuskan pribadi relasi dgn Dap dengan arahkan undangan putus dgn Dap "diterima tanpa dibenarkan bahas" sehinggalah terbubarnya PR akhirnya. 

7. Itulah dongeng malapetaka (nakbah) ciptaan ulamak itu!. Itu juga barangkali titik pertama dalam sejarah pasca Nubuwaah sesebuah sekumpulan Islam sanggup khianati perjanjian bertulis yg mereka tandatangani tanpa satu pun alasan yg bisa disandarkan. Demi hudud sahaja katanya, habis semua dijadikan musuh. Manakala musuh Umno itu dijadikan teman berpeluk-cium depan khalayak tanpa lagi aib dan segan.

8. Sejak itu juga, hudud dah hilang. Ditukar nama RUU355 yg 4 kali bertukar-tukar matannhya, dan 3 kali ditangguh-tangguhkan mengikut skrip Umno. Bahkan November 2016 Haji Hadi sebut dengan gembira sekali "RUU355 ini bukan sesekali untuk buat hudud di Kelantan". Satu dunia tertipu dan alhasil melopong hairan. 

9. Dan hari ini seorang ulamak lain pula kata tangguhkan lagi RUU355 itu sampai lepas PRU14 utk dibawa ke Parlimen, itupun kalau Pas menang katanya.

Ikhwah yg dirahmati.

Inilah politik yg tiada rahmah padanya!

 Episod kaffarah berupa kehinaan kata dan tindakan buruk para ustaz Pas yg terbukti dah berulang-ulang khianat & bohong atas nama agama dan ulamak ini sudah pun di-institusikan, dan disokong pula oleh pengikut yg ta'asub secafra ghulluw pada susuk ulamak itu, tanpa secebis keberanian menegur dan membetulkan. 

Benarlah amaran Tuhan ini;

 وَلَوْ شِئْنَا لَرَفَعْنَاهُ بِهَا وَلَكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الأَرْضِ وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِن تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَث ذَّلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُواْ بِآيَاتِنَا فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ 

Maksudnya : Bandingan mereka yg cenderong mengikut hawa nafsunya dengan melaksanakan "pembohongan atas nama Allah", yaitu menyerupai anjing, yg mana tatkala Engkau menghalaunya beliau pasti menghulurkan lidahnya termengah-mengah. Dan kalau Engkau membiarkannya beliau juga terus menghulurkan lidahnya termengah-mengah. [ Al-'Araf 176]

 Benarlah sekali, dongeng "penunggang agama" sebegitu telah lama dinaqalkan dlm Al-Quran untuk kita bersama jadikannya sebagai pengajaran bagi berfikir.

Insya Tuhan beruntunglah pula siapa atau kumpulan yg meneruskan perjuangan ini berdasarkan PRINSIP PERJUANGAN yg dibentuk dari setiap ilmu dan 'ibrah yg dilalui itu!

 W'alam

Ahmad Sayuti Bashiron

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Penunggang Agama : Pembohongan hebat agama demi politik kuasa & harta"

Post a Comment