Berita Semasa

PAS BERKECUALI : JANGAN UNDI MEREKA LAGIKeputusan undian MP utk kelulusan/penolakan bajet 2018:
- HARAPAN  Tolak =   59
- BN Setuju          = 107
- PAS Berkecuali   =   11
Jumlah yg mengundi = 177
Tidak hadir atas pelbagai alasannya = 34
  Mohd Sayuti Omar II : JANGAN UNDI MEREKA LAGI - Kesemua wakil rakyat Pas yang hadir ke parlimen mengambil sikap berkecuali dalam pengundian bajet 2018, menentang tidak menyokong pun tidak. Untuk apa mereka berada dalam dewan kalau hanya untuk berkecuali. 

 Minta rakyat khasnya pengundi mereka sebelum ini menilai sebaik mungkin peranan dan fungsi wakil2 rakyat ini. Mungkin untuk dalam Piraum akan datang kalau mereka bertanding lagi sekali, JANGAN undi mereka lagi kerana ia membazirkan masa dan sia-sia sahaja. Trims.

Peguam PAS - Dulu : Keputusan Pengundian Bajet 2018.

59 PH termasuk Pokok Sena Menolak BAJET 20188
107 BN Menyokong
11 Parti Suci TAK MENGUNDI ... Bukit Gantang, Kota Bharu, Temerloh, Kuala Nerus, Pasir Mas, Bachok ,Kubang Kerian , Pasir Puteh , Hulu Langat ,Pengkalan Chepa dan Rantau Panjang.

 Dua MP parti suci iaiatu YB MARANG dan YB Dungun tidak hadir dalam Dewan. Yg best lagi ada Timb Menteri Umno yg berterima kasih kpd parti suci.so faham fahamlah sdr.

Mohamad Asri A. Bakar : Yg 11 org mengambil langkah Berkecuali tu mengapa? Tiada pendirian? Ada isyarat biar berkecuali? , Ahli Parlimen bangang kepala bapak dia? Atau pengundi tempat ia yg silap pilih? Yg berkecuali tu parti mana? Boleh agak tak setakat ini Parti mana yg kelihatan begitu curang dan bodoh.

Friends Of PARTI AMANAH NEGARA : 11 hebat Parlimen Pas berkecuali dari menentang budget yang terdapatnya GST zalim.. Manakala Marang sebagaimana biasa ponteng memanjang serta mencipta hatrik selama 3 tahun berturut-turut.. Pemalas..

Nyamuk Menggigit : Tiba ketika pengundian BAJET 2018, sejumlah 11 orang MP PAS telah betindak berkecuali. Apa erti undi yang diberikan kepada mereka? Apakah kita rakyat memilih mereka sebagai pembangkang untuk mengampu dan menyokong KERAJAAN UMNO/BN?

MEREKA TIDAK LAGI LAYAK MENDAPAT UNDI KITA SEBAGAI RAKYAT DI PRU14 BERIKANLAH UNDI ANDA UNTUK PAKATAN HARAPAN YG BERIKRAR MENSEJAHTERAKAN RAKYAT DISEGENAP SUDUT.

Tarmizi Mohd Jam: Pas berkecuali lagi. Rakyat telah lama sedar, Pas memang mahu rakyat kecualikan ia dalam PRU14 nanti. Amacam?.

Ismail Salleh : Nak tolak kezaliman GST pun berkecuali.Rakyat kena nilai lah wakil rakyat jenis apa ni.... Tak de prinsip.Malang pengundi yg mengundi mereka.Pru 14 parti ni tidak boleh lagi di beri kepercayaan. Dah dua tahun berkecuali dan sangat besar hati dgn sikap ini.

Wfauzdin Ns : Ada yg disokong, ada yg tak suka. Maka, pilihan ia berkecuali. Sedangkan kita tahu kaedah pilih yg kurang mudharat dari yg byk mudharat. Elok la dlm PRU nanti, jgn pilih parti yg sepanjang tahun asyik berkecuali sbb tak tau nak buat pendirian. Guane nak jadi kerajaan?

Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi : Bajet. Nak bangkang, takut Umno rasa hati. Nak sokong, takut hebat lari. Last sekali, berkecuali. Pas, jadi NGO lagi baiklah...!
Baca Juga:
JAWAPAN KEPADA ALASAN USTAZ IDRIS MENGAPA PAS 'BERKECUALI DAN TIDAK MENOLAK BAJET
Siasat tak salah IGP bila laporan berasas.
PEMBELIAN TANAH WISMA TOK GURU OLEH PAS MELANGGAR SYARIAH
Tuduhan tak berasas TMB Kelantan dorong Ketua AMANAH Pasir Puteh lapor polis

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "PAS BERKECUALI : JANGAN UNDI MEREKA LAGI"

Post a Comment