Berita Semasa

MO1 penyangak dan lanun, kata Tun Mahathir


1. Semalam masa Tun M berucap dalam konvesyen Amanah di Alor Setar, Kedah ( spt dlm foto ) saya tak pasti berapa kali dia rujuk MO1 sebagai penyangak dan lanun ! Pokoknya banyak kali lah. 

2. Memandangkan MO1 , semua tahu fastaqim saman pemimpin PH spt Yb Tony Pua kerana dakwanya memfitnah beliau, agak tak masuk nalar juga, dia , sehingga kini , tak nak saman Tun M atas dakwaan fitnah sedangkan saya rasa semua tahu Tun M fastaqim tuduh MO1 dengan gelaran penyangak, perompak dan lanun. 

3. Mana -mana orang yang rasa dirinya ada maruah, harga diri, reputasi dan integriti sudah tentu tak boleh terima kalau orang tuduh dia penyangak, lanun atau perompak. Legally speaking, tuduhan sebegitu yaitu terang berbaur fitnah dan kalau dibawa ke Mahkamah mungkin tak ada duduk perkara nak menang kecuali lah.... 

4. Kecualilah orang yang kena tuduh dengan tuduhan penyangak, lanun atau perompak itu rasa mungkin dia takut nak saman alasannya yaitu yang tuduh itu mungkin ada bukti yang amat berpengaruh untuk menyokong tuduhan dia dan bahawa yang dituduh itu hakikatnya benar-benar penyangak, lanun atau perompak!

5. Melihat kepada fastaqimnya Tun M menggelar MO1 sebagai penyangak, lanun atau perompak , kita rasa pelik kalau MO1 betul-betul rasa dia ada maruah dan harga diri , kenapakah sampai skrg dia x saman Tun M utk lindungi maruah dan harga diri beliau. Bila tak saman , kesimpulan mudahnya orang akan kata dia mungkin tak ada maruah atau tak berapa cerita dengan maruah dirinya dan tuduhan Tun M tsbt yaitu tersangat benar dan sempurna !

6. Nampaknya meskipun ada orang yang rasa dia suci kata saman DoJ yaitu campurtangan aneh dan ada org juga imply Tun M kononnya berotak senget, namun itu semua masih tak upaya pulihkan dogma MO1 utk saman Tun M.. Peguam PAS - Dulu
Baca Juga :
Anak Hj Hadi berlagak samseng
Asrama perguruan tahfiz terbakar
Peguam Pas bantah tindakan Pemuda Pas pacak bendera
BENDERA PAS YANG DIDAKWA SEBAGAI  PANJI PANJI ISLAM DIPACAK ATAS TANAH YANG DIMILIKI SECARA TIDAK SAH?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "MO1 penyangak dan lanun, kata Tun Mahathir"

Post a Comment