Berita Semasa

Mangsa Tragedi Kren Mekah : Najib di gesa merayu kepada kerajaan Arab Saudi


Perdana Menteri Najib Abdul Razak diminta menggunakan kekerabatan baik yang sedia terjalin antaranya dengan Raja Salman Arab Saudi biar merayu bagi pihak mangsa tragedi kren tumbang mendapatkan segera pampasan mereka sebagaimana yang telah dijanjikan.

Raja Salman telah menjanjikan pembayaran pampasan untuk mangsa tragedi dan tidak akan menghalang tuntutan perundangan persendirian dilakukan oleh keluarga mangsa yang terkorban dan tercedera.

Mangsa tragedi juga boleh memfailkan saman undang-undang kalau mereka tidak berpuas hati dengan pampasan sebagaimana yang dilaporkan di sini

Sudah tentu tidak menjadi halangan bagi Raja Salman yang pemurah lagi gemar memberi untuk menunaikan ajakan PM Najib; sedangkan tanpa Najib meminta dan merayu, Salman boleh menawarkan RM2.6 bilion begitu sahaja kepadanya.

Tidak masuk logika kalau rayuan daripada PM Najib akan ditolak begitu sahaja oleh Raja Arab Saudi... Apalah sangat kalau hanya sebanyak RM1.1 juta x 7 orang  hendak dibandingkan dengan RM2.6 bilion??

Takkanlah Abdul Azeez dan Jamil Khir tidak mahu percaya betapa pemurah dan dermawannya Salman Raja Arab Saudi...??

Abdul Azeez dan Jamil Khir jangan mudah berlepas tangan begitu sahaja. Tabung Haji perlu bertanggungjawab dalam urusan pampasan dan tuntutan gantirugi mangsa tragedi kren tumbang sewaktu mengerjakan Haji di Mekah pada 2015 dulu.

 Abdul Azeez dan Jamil Khir perlu membawa PM Najib dan Peguam Negara Apandi Ali untuk memujuk kerajaan Arab Saudi menawarkan pampasan kepada mangsa tragedi sebagaimana yang telah dijanjikan.

Tentu semua masih ingat Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali, mendakwa wang berjumlah RM2.6 bilion didermakan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak oleh seorang anak lelaki Allahyarham Raja Arab Saudi.

Sunggoh pemurah dan baiknya hati anak Raja Arab tersebut. Dan betapa beruntungnya Najib kerana dalam ramai insan dalam dunia ini, beliau satu-satunya yang terpilih untuk mendapatkan pertolongan yang sebanyak itu!

Itulah apa yang Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali cuba menyakinkan kepada kita semua, RM2.6 bilion yang masuk ke dalam akaun Najib itu yakni pertolongan dari anak Raja Arab Saudi!

Hanya tukang jilat dan pengampu Najib termasuk lebai-lebai dari parti suci percaya alasannya yakni masing-masing sudah mendapat habuan dedak dari Najib.

Tetapi hari ini FMT melaporkan Mahkamah Mekah tolak pampasan untuk mangsa kren runtuh 2015.

Mahkamah di Mekah memutuskan tragedi itu kejadian alam dan tiada ganti rugi diyyah atau pampasan perlu dibayar oleh syarikat terbabit.

Apakah tukang jilat dan pengampu Najib termasuk lebai-lebai dari parti suci masih mahu percaya apa yang Peguam Negara Apandi Ali kata RM2.6 bilion itu pertolongan dari anak Raja Arab?
Baca Juga :
BANYAK FAKTA KESALAHAN JHO LOW DI MALAYSIA
Wisma Tok Guru RM1.2 Juta??
CADANGAN UTK TAHUN DEPAN
Mereka Membunuh Saksi Utama , dakwa anak Najadi

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Mangsa Tragedi Kren Mekah : Najib di gesa merayu kepada kerajaan Arab Saudi"

Post a Comment