Berita Semasa

KOMEN DS HUSAM MENGENAI TANGKAPAN ANAKNYA


KOMEN DS HUSAM :

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

  Saya hanya mendapat tahu anak saya, Ahmad Syafi direman di Mahkamah Kota Bharu atas tuduhan memilik 200 biji pil kuda, jam 5.22 petang tadi (19 November 2017), apabila seseorang menghantar imej laporan Malaysiakini melalui Whatsap.

 Sehingga kini, tiada pemakluman rasmi oleh polis dibentuk kepada aku mengenai penahanan itu. Juga tiada pemakluman polis bahawa dia akan dibawa ke Mahkamah untuk tahanan reman pagi tadi. Saya juga tidak diberitahu sehingga sekarang di mana anak aku ditahan.

 Saya hanya diberitahu oleh seorang jiran kawasan dia ditahan petang semalam bahawa anak aku ditahan sekumpulan lelaki.

 Saya akan mengeluarkan kenyataan penuh mengenai isu ini selepas sanggup menemui anak aku pada waktu terdekat diizinkan polis.

 YB Dato Husam Musa
 9 November 2017/30 Safar 1439

Malaysiakini melaporkan :

Seorang perjaka yang juga anak kepada salah seorang pimpinan tertinggi Parti Amanah Negara (AMANAH) ditahan polis kerana mempunyai 200 biji pil kuda.

 Suspek berusia 29 tahun itu ditahan di hadapan sebuah rumah di Kampung Jelutong, Jalan Pasir Mas-Salor, Kota Bharu, hari ini.

 Penahanan lelaki itu disahkan oleh Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Ismail Mat Sidik dan suspek sekarang dibawa ke Mahkamah Kota Bharu untuk mendapat perintah reman, lapor Utusan Online.

 Suspek ditahan sepasukan anggota polis dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis (IPD) Daerah Kota Bharu kira-kira pukul 3.30 petang.

 "Suspek direman selama empat hari bermula hari ini untuk membantu siasatan berhubung inovasi 200 pil kuda di poket hadapan sebelah kanan seluar panjang yang dipakainya," katanya dipetik sebagai berkata.
Baca Juga:
Pakai serban besar, berlagak jadi Ulama
AMANAH Gopeng/ Batu Gajah bantu Membina Semula Keluarga Yang Terpinggir
Apakah tujuan Najib dan Rosmah lawat Anwar?
Inilah akhlak sebenar lebai-lebai walaun

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "KOMEN DS HUSAM MENGENAI TANGKAPAN ANAKNYA"

Post a Comment