Berita Semasa

KETUA PENGARAH SPRM INI ADA MARUAHKE

Oleh Tamrin Tun Ghafar


 Saya tidaklah berminat sangat dgn Chua Soi Lek, mantan Presiden MCA dan Menteri Kesihatan ini tapi saya tabik juga dia walaupun perbuatan dia itu tidak bermaruah tapi dia ada maruah juga apabila dia tidak teragak2 mengaku bahawa lelaki dlm video sex itu ialah dia dan tanpa berbelit2 dan tanpa menggunakan beberapa talian hayat dia terus letak jawatan sebagai Ahli Kabinet . Itu tindakan bertanggong jawab seorang yg bukan Islam.

 Jika terdapat bangkai tikus yg busuk baunya dirumah kita , pasti kita akan cepat2 buang dan kalau perlu kita akan spray dng wangi2an bagi menghindar busuk bangkai tadi.

 Maka begitulah juga dgn KP SPRM ini...

 Apabila sehingga kini tidak berani menafikan sendiri hubongan dia dng seorang suri rumah yg maseh bersuami saat itu maka dia dng sendirinya mengaku perbuatan keji dan jijik itu menyerupai yg terdapat dlm gambar2 dan video mereka di Bali.

 Adakah berzina terutama dgn isteri orang itu merupakan kegemaran dia dan dibenarkan pula oleh Agama Islam yg maha suci?

 Saya bertanyakan ini kerana terlihat dlm video KP SPRM itu memegang chokmar berkhutubah dgn penoh semangat. Begitu juga ucapan2 dan bacaan sajak dia yg diselitkan dgn unsur2 keagamaan.

 Apakah tindakan dia ( berkhutubah dll) itu satu seni administrasi yg sengaja dilakunkan bagi menutup aktiviti keji dan jijik beliau?

 Perbuatan anda bahwasanya ialah lebih busuk dari bangkai tikus tadi!

 Tidakkah anda merasa aib dan segan dng pegawai dan kakitangan SPRM apabila anda berhadapan dng mereka dipejabat atau apabila anda menghadiri taklimat2 dan sebagainya.

 Apa pula agaknya perasaan mereka mempunyai seorang KP yg terbukti bergelumang dgn isteri orang. Tidakkah anda peduli perasaan isteri dan anak2 dan mahir keluarga ?9 Saya simpati dgn mereka!

 Anda sepatutnya meminta maaf kpd isteri, anak2 , pegawai dan kakitangan SPRM dan juga kpd rakyat Malaysia keselurohannya diatas perbuatan keji dan jijik anda itu!

 Rakyat rata2 hairan mengapa pehak polis memakan mada yg agak lama untok bertindak , dan mengapa pula tiba2 Peguam Negara mengarahkan penubohan Pasukan Petugas Khas untok memantau/ menyiasat kes yg sudah pun terbukti...

 Apakah berkemungkinan cakap2 diluar sini betul bahawa oleh kerana persahabatan diantara KP SPRM ini , Peguam Negara dan Ketua Polis Negara yg gres ini begitu rapat maka kononnya usaha-usaha sedang dilakukan bagi menutup kes ini.

 Sepatutnya KP SPRM ini dah boleh dipakaikan baju lokap polis dan digari sepertimana rajingnya dia menyarongkan baju oren dan kadang2 digari pula WALAUPUN mereka yg dishaki itu hanya disiasat dan BELUM lagi ditudoh dan didapatii bersalah.

 Janganlah pulak polis dibawah kepimpinan gres ini meneruskan sikap DOUBLE STANDARD dan pilih bulu menyerupai yg pernah dilakukan dahulu terutama dlm kes KP SPRM ini.

 POLIS BERKHIDMAT UNTOK NEGARA DAN RAKYAT BUKAN MENUTUP dan MELINDUNGI KEPINCANGAN DAN KESALAHAN SESAORANG WALAUPUN SAUDARA DAN SAHABAT HANDAI.

 Pada masa yg sama jangan ada mana2 pehak yg mempunyai tujuan tertentu cuba mempertahankan KP ini sekurang2nya sehingga final PRU akan datang.

 Dengan dua kesalahan besar yg dilakukan oleh KP SPRM ini iaitu mempersoalkan keputusan Kerajaan secara terbuka dan terlibat dgn sekendal sex dng isteri orang yg maseh bersuami saat itu , rakyat sedang menunggu apakah Kerajaan bisa dan berani memecat bahkan menyumbat KP SPRM ini kedalam penjara?

 Apakah Kerajaan menggangap tidak seorang pun pegawai SPRM yg layak menerajui SPRM ini sehingga ada seorang Menteri dari Sabah yg menasihatkan KP ini untok terus kental ( steadfast) menghadapi ' tekanan ' ini???

 Apakah dengan sikap ini Kerajaan memberi signal bahawa TIDAK AKAN menggambil sebarang tindakan kalau ada mana2 Penjawat Awam yg menentang apa2 keputusan dan tindakan Kerajaan secara terbuka , dan melaksanakan perkara2 keji dan jijik menyerupai yg dilakukan oleh KP SPRM ini.

 Demi menjaga kedudokan dan pangkat maka eloklah JAKIM dan Mufti2 terus mendiamkan diri berpura seolah2 mereka tidak tahu apa yg sedang dibicarakan ini tetapi ingat kita semua tidak boleh mengelakan diri dari diadaili kelak . 

Semasa itu jawaplah bahawa kedudokan dan pangkat didunia wajib dipertahankan walaupun ianya bertentangan dng Hukum ALLAH SWT.

 JANGANLAH DIBIARKAN KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA

 Tolong viralkan pandangan saya ini sehingga hingga kpd mereka yg berkenaan!

Tamrin Tun Ghafar Isnin, 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "KETUA PENGARAH SPRM INI ADA MARUAHKE"

Post a Comment