Berita Semasa

Kepala Bapak Mahu Kirim Khalid Untuk Pujuk Claire Setuju Menamatkan Saman !!


 Menarik untuk dikongsikan goresan pena Syed Akhbar Ali kali ini. Benarkah apa yang telah dia coretkan di blognya? Ceritanya tak ubah macam dongeng mission Impossible. Jom kita terjah dahulu... berikut yaitu terjemahannya :

Hanya mendengarnya hari ini. Cakap-cakap ialah Kepala Bapak yang ingin menamatkan saman fitnah yang difailkan terhadap Claire Rewcastle Brown (Sarawak Report).

Mereka merancang untuk menghantar "Khalid" berjumpa Claire untuk membuatnya bersetuju jikalau saman terhadapnya ditarik balik.

 Pada masa yang sama mereka juga mahu Claire membatalkan kaunter saman dan tuntutan balasnya. Saya siasat dengan seseorang yang mengenali Claire yang menyampaikan dia tidak tahu menahu mengenai rancangan ini.

 Sekiranya itu berlaku, bersedialah Cik Brown. Mereka mesti bersedia untuk membayar wang yang besar untuk keluar dari kesilapan yang benar-benar kolot ini. Satu lagi kegagalan strategik mereka.

 Walau apa pun, adakah anda tahu bahawa seluruh penasihat media Ketua Kepala Bapak yaitu "pelajar yang lembam"? Ya, mereka semua yaitu graduan UITM. Itu rakan Tengku, Farid dan lain-lain. Malah saya rasa Sup Kambing Kuala Kangsar juga. Patutlah. Dudsville. 

 Jika Kepala Bapak berupaya mengakhiri saman, sila minta bayaran, ditambah, ditambah, ditambah. Jika seseorang yang tercicir sekolah menengah (gagal MCE) boleh dibayar RM5 juta untuk menulis sampah, tentunya menarik semula saman yang akan memalukan Ketua Bapak dan seluruh pasukan pelajar lembam mestilah bernilai lebih banyak lagi.

Krismas boleh tiba lebih awal untuk Cik Brown. Bawa mereka untuk dibersihkan.

 Mereka sedar kini bahawa pembelaan yang difailkan oleh Claire Rewcastle Brown akan memalukan mereka setinggi langit.

 Tambahan lagi mereka telah mengupah peguam paling mahal di UK untuk memfailkan saman itu. Siapa yang akan membayar yuran guaman, yang dipercayai berjumlah beberapa juta Ringgit?

 Bagaimana jikalau rakan-rakan Bawang itu hanya membatalkan saman kerana  'tidak ada cukup wang' untuk membayar para peguam? Itu akan menjadi sangat memalukan.

 Mereka dilarang meminta hebat lembu untuk menderma lebih banyak dana. Ahli lembu tahu nombor plet semua kereta-kereta mahal yang telah dibeli dengan wang itu. Mereka dilarang sebodoh itu. Atau bolehkah mereka?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Kepala Bapak Mahu Kirim Khalid Untuk Pujuk Claire Setuju Menamatkan Saman !!"

Post a Comment