Berita Semasa

Kenyataan menghina proses mahkamah oleh AJK PAS PUSAT

Satu kenyataan yang tidak bertanggungjawab dan menghina proses mahkamah oleh AJK PAS PUSAT :


 Tidak wujud dimahkamah dimana-mana dunia sekali pun proses tawar menawar kos mahkamah antara peguam Defendan dan peguam Plaintif tanpa penglibatan HAkim yang mengendalikan proses perbicaraan.

 Apa yang berlaku dalam Proses mahkamah adalah, Mahkamah akan meminta pihak yang menang dalam kes dimahkamah untuk menyatakan satu jumlah tuntutan bagi kos mahkamah oleh peguam yang memenangi kes. Kemudiannya Mahkamah akan meminta peguam bagi pihak yang kena bayar mengemukakan hujahnya wacana samada mendapatkan atau memberi alasan dan hujah atas jumlah yang dipohon. 

Akhirnya, mempertimbangkan kedua-dua hujah......MAHKAMAH YANG PUTUSKAN JUMLAH KOS MAHKAMAH BUKAN ANTARA PEGUAM DENGAN PEGUAM! DISNI TERBUKTI,WALAUPUN QURAN DAN HADIS SEBAGAI DASAR PAS NAMUN BELUM MENJAMIN PEMAIN POLITIKNYA TIDAK BUAT DOSA, DALAM KES INJUNKSI DATO' HUSAM TERHADAP YASIN.....

 TIADA LANGSUNG PENGLIBATAN PAS DALAM KES INJUKSI KERANA BUKAN PAS YANG DINAMAKAN DAN TIADA LANGSUNG LOGIK PENAWARAN KOS MAHKAMAH BERLAKU ANTARA DATO' HUSAM DENGAN PAS!9 PENIPUAN YANG NYATA, WALAUNTA JAJA DENGAN TAHAP BUTA UNDANG-UNDANG YANG TINGGI!

 “Sesungguhnya yang mengada-adakan kebohongan, hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada ayat-ayat Allah, dan mereka itulah orang-orang pendusta.” [QS. An-Nahl ayat 105] Johar Ismail

Che Ibrahim Mohamed : Sepatutnya bagi seorang pemegang ijazah pergigian dan memegang jawatan sebagai Ahli Jawatankuasa Agong Pas Pusat, alasan tersalah isu ialah amat memalukan.

 Kos mahkamah ialah kuasa budibicara Hakim Bicara yang menetapkannya, bukan tawar menawar antara peguam Plaintif dan peguam Defendan. Itulah amalan rutin dalam sistem perundangan dalam setiap kes sivil. Memang benarlah hadis Nabi saw yang berkata;


 " Cukuplah seorang itu dicop sebagai pembohong apabila beliau bercakap apa saja yang didengari (tanpa menggunakan ilmu dan penjelasan)"
Baca Juga:
PARTI PERASAN SUCI BUAT KERJA MEMALUKAN ORANG ISLAM
Mee Kuah Sanglang
Ayam Goreng Berempah
AYAM GORENG BEREMPAH

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Kenyataan menghina proses mahkamah oleh AJK PAS PUSAT"

Post a Comment