Berita Semasa

ISU TANAH WISMA TOK GURU DI SALOR : MENGAPA EXCO AGAMA KELANTAN DUA KALI BERBOHONG??


Pembohongan pertama Dato Mohd Nassuruddin Haji Daud, Exco Agama dan Pembangunan Islam Kelantan yakni pada 1/9/2016 jikalau mendakwa tanah tersebut asalnya tanah kerajaan yang telah diberikan kepada Pas Salor....bukan tanah pok mong dan bukan tanah tok mong, tanah kerajaan....

Pembohongan pertama ini jadinya terserlah jikalau pemilik sebenar tanah tersebut, arwah Dato Rosli Ibrahim telah menjelaskan dalam ceramahnya di Wisma Tok Guru bahawa tanah tersebut dia telah beli dari tuan asalnya berjulukan Munah bt Musa dan didaftarkan atas nama isterinya Harifah bt Dolah.

 Pada 14/10/2017 Dato Nassarudin sekali lagi berbohong jikalau dalam ceramahnya di Pondok Pasir Tumboh mendakwa tanah tersebut telah diserahkan semula oleh isteri arwah kepada Pas, sedangkan yang bantu-membantu tanah tersebut telah dibeli oleh Mohd Yasin bin Yusoff dengan harga RM700,000.


Dalam terma terma jual beli hartanah itu, balu arwah Dato Rosli Ibrahim, Datin Harifah bt Dolah antara lain menjelaskan dalam satu perbualan telepon dengan warisnya:
 "ambo hanya jual tanah tersebut dengan bangunan lama tu sahaja (bangunan Pasti), adapun bangunan gres (Wisma Tok Guru) bukan hak ambo dan ambo tidak jual bangunan tu kepada Pas, ambo jual tanah jah.....".
 Apa tujuan seorang exco agama bersungguh sungguh mempertahankan gosip tanah yang didakwa sebagai milik Pas Dun Salor sehingga sanggup berbohong berkali kali dan sanggup membayar tanah yang hanya seluas 277 depa @ 0.277 ekar dengan harga yang terlalu tinggi?

Sepanjang lebih 30 tahun ambo bersama Pas, ambo tak pernah jumpa seorang pemimpin Pas Pusat yang begitu prihatin dengan gosip pejabat Pas peringkat Dun....apa nawaitunya yang sebenar?
Baca Juga :
ISU TANAH WISMA TOK GURU DI SALOR - SIRI II
Zamihan ugut Khalid Samad tindakan undang-undang
Ketua Dewan Ulama nampak macam badut
Pembohongan hebat agama demi politik kuasa & harta

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "ISU TANAH WISMA TOK GURU DI SALOR : MENGAPA EXCO AGAMA KELANTAN DUA KALI BERBOHONG??"

Post a Comment