Berita Semasa

ISU PERJELASAN WISMA TOK GURU - Dato Husam Musa


1) Mengikut pimpinan PAS, tanah tersebut sudah dijual oleh isteri allahyarham Dato Rosli kepada seorang yang berjulukan Mohd Yassin bin Yusof bekerja sebagai SUK Kerja Pejabat Perhubungan Pas Negeri Kelantan. 

2) Katakanlah gaji yang diterima oleh saudara Mohd Yassin sebulan rm3000. Setahun bersamaan rm36,000. Beliau membeli tanah tersebut dengan nilai RM700,000. Maka sekirannya dia berkata bangunan tersebut hak milik beliau, kenapa dia menghantar notis kepada ambo. 

3) Kalau menghantar notis kepada ambo, bermakna bangunan tersebut ialah milik ambo. Sekirannya tidak ada kene mengena dengan ambo, mengapa hantar notis kepada ambo? Ambo tidak duduk disitu. Yang duduk disitu ialah Amanah. 

4) Apabila dia menghantar notis kepada ambo, ambo sendiri tidak kata boleh mengesahkan terima lagi.Cuma ambo tengok dalam facebook , wassap iaitu Mohd Yassin bin Yusof telah menghantar notis kepada Dato Husam untuk mengosongkan bangunan itu dalam tempoh 30 hari. 

5) Ambo terima atau dok, ambo pom tak tahu. Tetapi jikalau kita mendapatkan notis itu sama ada esok,lusa ka, bila ka. Kita akan bawa kes ini ke makhamah, kerana walaupun tuan tanah sudah benar-benar menjual tanah ikut dikatakan pada selasa 2 ahad yang lepas. Iaitu Timbalan DO, Jajahan Tanah Kota Bharu yang berjulukan Tuan Ibrahim Tuan Bakri didalam keadaan yang luar biasa, Timbalan DO pergi ke rumah Datin isteri allahyarham dengan membuat tandatangan borang 14 pergi pindah tanah itu. Saya dikatakan begitu. Betul atau tidak ambo sendiri tak tahu. 

6) Kalau timbalan DO pergi ke rumah, mestilah tuan-puan berasa pelik. Biasanya apabila seseorang ingin menukar tanah, dia akan pergi ke pejabat DO. Ini DO pergi ke rumah orang tersebut. Tidak ka pelik? 

7) Mengikut sesetengah orang, 5 orang tengah pergi Datin tadi. Ibrahim Bakri, seorang lagi pejabat tanah, 2 orang peguam sorang lagi yang berjulukan Ibrahim bin Isa. Pergi minta Datin untuk tanda tangan pagi hari.

 8) Kalau Datin sebenar-benar ingin menjual tanah, kenapa Datin tidak pergi ke pejabat tanah? Boleh ka esok ambo nok beli tanah DO pergi ke rumah ambo? Boleh ka ambo nak tanya DO.Kalau boleh baguslah, boleh tutup pejabat dan pergi ke rumah orang. Telefon DO dan kata ambo nok beli tanah , DO pom mari. Pergi ke pejabat tiada, DO pergi ke rumah sekian pasal tukar nama tanah. 

9) Ini telah menyampaikan satu konspirasi , sama ada orang nak report atau tidak itu suku kira. Tapi konspirasi itu wujud. Dan Muhammad Yassin ini jikalau betul membeli tanah, dengan harga RM700,000.Dia ambik duit mana? Jabatan Hasil Dalam Negeri perlu siasat dari mana dia dapat duit tersebut. 

10) Ada pun dengan status tanah tersebut yang ambo kata sakni, status bangunan tu. Oleh kerana kita dapat gunakan tanah itu, penggunaan tanah tu dulu dengan izin tuan tanah yang sebenar iaitu Dato Rosli. Kalau adik kakak dengar ucapan Dato Rosli di Wisma Tok Guru hari tu, tanah tu dia beli. Letak nama isterinya , kemudian dia beri izin kepada ambo guna bangunan serta tanah tu dengan membuat bangunan yang baru. 

11) Pada bulan 8 2016, selepas ambo dibuang daripada Pas, dipecat daripada Pas . Baru ini ada seorang Ketua Penerangan Pas dia berucap di Salor dengan kato ambo tubik daripada PAS. Padahal dia pecat dia tak khabar dia kato ambo tubik. 

12) Bilo ambo dipecat daripada PAS, ambo tanya dengan Dato Rosli. Bagaimana Dato bangunan dan tanah ni? Maka Dato Rosli buat keluar surat atas nama isterinya pada bulan Ogos 2016. Ambo ada simpan surat tu. Dengan membenarkan ambo menggunakan bangunan dan tanah hingga bila-bila. 

13) Kaprikornus jikalau hingga notis tersebut, ambo akan failkan ke makhamah.Untuk menuntut gantirugi dan juga menuntut tanah tu ialah milik bersama ambo dengan Datin. Dan kebetulan pulak, oleh kerana Dato dan Datin tiada anak maka dari segi pesaka. Harta-harta Dato Rosli ini, walaupun sebahagian atas nama isterinya hendaklah dibahagikan terlebih dahulu sebagai penyelesaian pesaka . Dengan adik beradik , mok gemulah Dato Rosli. 

14) Oleh kerana itu, adik beradik memfailkan saman tuntutan pesaka. Bicaranya 23 Oktober 2017. Saka tidak final lagi, jikalau betul Pas beli maknanya Pas ni kita boleh tukar adik kakak. Seluas- luas tanah dan sebanyak-banyak bangunan di dunia ini, dia hendak beli yang tu jugak. Kaprikornus sebelum dia boleh hambat kita, kita kena cara dulu .Cara setahun ka, cara 10 tahun ka , selagi cara tak final Amanah akan gunakan bangunan tersebut. INI PENEGASAN AMBO. 

15) Kaprikornus notis tu ambo sendiri, secara rasmi tidak terima lagi. Kalau terima notis, ambo akan failkan ke makhamah. Sementara makhamah selesaikan, Amanah akan gunakan bangunan tu hingga bila-bila. Kalau makhamah lambat selesai, selepas pru 2018,2019 Amanah akan guna bangunan tu hingga bila-bila.

ROJIE SEMAIL  
11.20 mlm 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "ISU PERJELASAN WISMA TOK GURU - Dato Husam Musa"

Post a Comment