Berita Semasa

Inilah akhlak sebenar lebai-lebai walaun

sampah sarap yang ditinggal begitu sahaja oleh lebai walaun
PAS yang mengaku memperjuangkan Islam tapi gagal menerangkan etika Islam yang sebenar apabila kotoran sampah sarap, tandas hancing dan amis mereka tinggalkan di Wisma Tok Guru setelah mereka gunakan malam tadi.  

Mahkamah Tinggi Kota Bharu kelmarin menolak permohonan injunksi Adun Salor, Datuk Husam Musa untuk menghalang Pas Kelantan mengadakan majlis solat hajat di atas tanah yang menempatkan pejabatnya, Wisma Tok Guru, namun Hakim Datuk Ahmad bin Bache berkata, bangunan Wisma Tok Guru masih dimiliki oleh Adun Salor itu sehinggalah perbicaraan penuh mengenainya diadakan.

Atas keputusan tersebut, Amanah Kelantan akur lalu membenarkan dan tidak kacau pun jadwal PAS malam tadi.

Tetapi Pas Kelantan gagal menghormati hak DS Husam keatas bangunan WTG dan gagal menerangkan etika yang mulia sebagai sebuah parti yang memperjuangkan Islam.

Muslimat menceroboh WTG. Ada yang mendakwa arah qiblat salah?
Muslimat Pas telah dilihat menceroboh masuk di bahagian bawah bangunan WTG untuk sewaktu himpunan malam tadi.

Watak dan etika sebenar lebai-lebai Pas ini yaitu jauh sekali dari apa yang dipaparkan melalui pakaian dan penampilan diri mereka.

Mereka ini bersama-sama amat pengotor dan menjijikan
Pakai jubah, pakai serban, pakai kopiah pasang janggut sebaginya memang nampak comel. etapi bersama-sama mereka adalh amat pengotor dan menjijikan. Kita bersama-sama selama ini telah tertipu dengan penonjolan luaran yang hanya palsu dan kepuraan.

Mereka bukan sahaja menceroboh bangunan WTG malah menceroboh guna pakai peralatan kelengkapan bangunan ibarat tandas, bilik air untuk mengambil wuduk dan mengguna elekterik di Wisma Tok Guru.

Sudahlah begitu, lihatlah betapa kebejatan yang mereka tinggalkan setelah menceroboh guna bangunan  dan peralatan WTG kepunyaan DS Husam.

Keadaan tandas hancing setelah mereka guna
keadaan kotor yang menjijikan

Sampah sarap yang ditinggalkan di pintu masuk WTG
Apalah nak jadi dengan PAS Kelantan. Mereka pribadi tidak tahu menghormati hok peribadi Dato Husam ke atas bangunan WTG.

Sebelum ini Pas juga gagal menghormati hak keatas tanah tradisional milik Orang Asli di Kelantan.

Suka atau tidak, rakyat Kelantan perlu melaksanakan perubahan pada PRU 14 nanti. Jangan biarkan Pas memperbodohkan orang Kelantan dengan penampilan lebai dan tok 'alim mereka. Mereka hanya menunggang agama demi kepentingan nafsu serakah mereka.
Baca Juga:
Kenyataan menghina proses mahkamah oleh AJK PAS PUSAT
PARTI PERASAN SUCI BUAT KERJA MEMALUKAN ORANG ISLAM
Mee Kuah Sanglang
Ayam Goreng Berempah

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Inilah akhlak sebenar lebai-lebai walaun"

Post a Comment