Berita Semasa

Idris Hj Ahmad Panas Pungkok Kena Belasah Nettizen


Hj Idris Ahmad ni dah memang  ia "berkecuali" dalam pengundian semalam, tapi ia masih nak menegakan benang basahnya. Dia kata ia difitnah. Fitnah apa pulak Derih?

Tak usahlah nak berselindung di sebalik banyak sekali alasan bagai... wahai Mat Derih ooii... 6 Anggota Parlimen PAS boleh undi tolak bajet tersebut, kenapa tidak kamu?

 Datuk Mahfuz Omar (Pokok Sena) Ahmad Marzuk Shaary (Bachok), Wan Hassan Mohd Ramli (Dungun), Nik Mazian Nik Mohamad (Pasir Puteh), Izani Husin (Pengkalan Chepa) dan Ahmad Baihaki Atiqullah (Kubang Kerian), mereka semua undi menolak bajet tersebut atas alasan bahawa kali ini melibatkan soal kos kehidupan.

Saya ulang lagi sekali semoga kau hadzam : mereka semua undi menolak bajet tersebut atas alasan bahawa kali ini melibatkan soal kos kehidupan.

Namun usaha mereka semua tidak kesampaian kerana digagalkan oleh kau Derih dan Siti Zailah Rantau Panjang yang berkecuali yang secara tidak eksklusif kau berdua telah memberi kemenangan kepada BN dalam undian tersebut!

 Jika Idris dan Zailah bersama memperlihatkan undi tolak, sudah niscaya bajet untuk Kementerian yang terlibat dalam menetap harga minyak dan barangan lain semalam tidak sanggup diluluskan.

Kalau asyik istiqamah berkecuali buat apa kau pergi ke parlimen? Rakyat mengundi kau bukannya untuk berkecuali. Kamu harus menentukan dan menciptakan keputusan demi kesejahteraan rakyat yang menentukan kau jadi wakil mereka.

 Lantaran kau kini kepanasan pungkok kena belasah oleh nettizen, kau mencari alasan nak putaq belit yang hanya menampakan kebodohan kau sendiri!

 Berikut kenyataan Idris Ahmad : Menjawab Fitnah

Semalam bukan undi atau sokong kenaikan harga barang atau sokong harga kenaikan petrol. Kenapa pula FITNAH menyampaikan aku dan Kak Lah (MP Rantau Panjang) berkecuali dan sokong kenaikan harga barang dan petrol. Ini satu FITNAH.

 Semalam bahas mengenai RUU Perbekalan KPDNKK. Ertinya bahas peruntukan kementerian. Perbahasan peringkat ini sudah berlangsung semenjak 14/11/17 hingga 28/11/17. Kenapa FITNAH kata aku dan kak Lah sokong kenaikan harga barang dan petrol. Boleh dengar ucapan kami mengenai kasus ini. 

 Setiap Kementerian ada pengundian sehabis dibahaskan. Hari ini RUU Perbekalan Kem Pengangkutan, Kem Tenaga, Teknologi Hijau dan Air dan Kem Sumber Asli dan Alam Sekitar. Semuanya perlu diluluskan dan diundi sehabis dibahas setiap Kementerian.

 Semalam pihak PH minta undi belah bagi. Yakni bilang setiap andal MP yang hadir. MP PAS telah mengambil perilaku tidak mengundi (kecuali) dikala pengundian Perbahasan Bajet Dasar 13/11/17. ( aku sudah tulis kasus ini).

 Saya HORMAT keputusan PH yang buat undi belah bagi. Tapi jangan fitnah sudah la. Kenapa tidak minta speker undi belah bagi dan menolak RUU Kementerian Kerjaraya, sedangkan Kementerian ini yang menjaga lebuh raya dan tol. Bukankah tol juga merupakan faktor kenaikan harga barang ibarat harga petrol. 

 Alhamdulillah aku sempat membahas RUU Kem Kerjaraya semalam.

 Ini klarifikasi saya, boleh hendak kata apa pun pada saya. Hendak terima atau tidak terpulang kepada masing-masing. Saya insan biasa, bukan maksum. Ini biasa dalam perjuangan. Cuma jangan FITNAH aku dan Kak Lah sokong kenaikan petrol dan barang. Kami tidak pernah berkompromi dalam duduk kasus penindasan kepada rakyat. 

 Boleh dengar ucapan kami di dalam parlimen dan juga di luar parlimen. Kalau hendak FITNAH juga, teruskan sementara hayat di kandung badan. Saya dilarang menghalang orang hendak sebar FITNAH.

 Semoga Tuhan memberi kekuatan dan kesihatan kepada kita semua untuk menegakkan Islam dan keadilan di atas muka bumi ini.

Hj Idris Hj Ahmad 
MP Bkt Gantang 
21/11/17 Selasa.

Razali Alias: SEORANG USTAZ.....SEORANG USTAZAH; MACAM NAJIS...MUGHALLAZAH!

Mohsin Shaib : PENGKHIANAT KEPADA AMANAH RAKYAT...ADAKAH RAKYAT SUKA2 PILIH KAMU...BODOHKAH KAMU BERDUA DGN TANGGUNGJAWAB KAMU SEBAGAI WAKIL RAKYAT SEHINGGA KAMU SANGGUP BERKECUALI DLM MENYUARAKAN RINTIHAN DAN KEPERITAN HIDUP RAKYAT...SANGGUP KAMU MENTEKEDAGHAH GAJI HASIL DR SOKONGAN RAKYAT....BETOI LA KATA ORANG ...YB JENIS NI LA YG SEBENARNYA PENGKHIANAT...PENGKHIANAT KEPADA MANDAT RAKYAT...

Kin Nidursan NH : Kita tidak faham apa dua ekor ni buat dlm Parlimen ..sedangkan dlm Parlimen ada dua bahagian sahaja ..Penyokong dan Pembangkang...agaknya kena pindah kerusi duduk di Tengah Antara keduanya.

Mustapha Khamal Halim : wakil pasubunga.... cakap berdegar-degar dgn kuliah dhuha lah.. dgn cina offer tanah harga 1.2 juta lah...bila mengundi jadi PASUBUNGA... banggang punya Ahli Parlimen..

Ismail Salleh : Mengapa hingga jadi begini MP kita? Sanggup menggadaikan hak dan kepentingan rakyat.. Apakah mereka dan parti masuk akal lagi di pilih oleh rakyat?.Inilah citra PRU 14 nanti... Rakyat mesti bijak memilih...

Anuar Rahim : Kita berasa montok dan sokong dlm kasus kezaliman sudah berdosa dah.... apatah lagi berkecuali... Terok pimpinan Pas sekarang... MENJADI PENGKHIANAT RAKYAT.

M S Ibrahim Al-Malbar : Bila tolak RUU itu walau pun ada untuk kementerian lain, dengan sendirinya Najib akan hadapi duduk kasus untuk teruskan kerajaan pada 2018....maknanya kerajaan BN `jem'.... tapi Idris ayam daging ini dah jadi bangang...(teman erat dengan ia semenjak 80an lagi)
Baca Juga:
Ini macam kalu, jangan lantik mereka jadi wakil rakyat lagi!
LAPORAN POLIS KEATAS PESURUHJAYA PAS PERAK ISU LARANGAN PEMAKAIAN TUDUNG OLEH PEKERJA HOTEL
Apa beza Dato' Husam berbanding Zakaria dan Awang?
HUSAM TIDAK PERLU SEDIH DAN BERDUKA

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Idris Hj Ahmad Panas Pungkok Kena Belasah Nettizen"

Post a Comment