Berita Semasa

HIMPUNAN PADANG TIMUR SOLIDARITI RAKYAT MALAYSIA YANG AMAN DAN SAH


1. Himpunan rakyat 'Sayangi Malaysia Hapus Kleptokrasi' yang akan berlangsung pada 14 Oktober 2017 proposal Pakatan Harapan yaitu mata rantai siri-siri penerangan kepada rakyat wacana kebobrokan dan kepincangan pentadbiran Umno dan Barisan Nasional pimpinan Datuk Sri Najib Tun Abdul Razak yang diselubungi pelbagai skandal korupsi dan kecurian wang negara terutama melibatkan skandal berskala mega 1MDB. Inilah jolokan kleptokrasi kepada mereka di puncak kuasa. 

2. Apabila ditelusuri segala persoalan ekonomi yang sedang melanda rakyat hari ini dengan pelaksanaan GST, kenaikan harga barang, belahan subsidi dan kejatuhan nilai Ringgit, korupsi yaitu puncanya. Rakyat ditindas pemerintah sendiri. Tiada lagi demokrasi dan yang bermaharajalela yaitu autokrasi dan kleptokrasi. 

3. Lantas, tiada siapa yang bisa bebaskan kita dari kurungan kleptokrasi melainkan diri kita sendiri. Hadirlah seramai mungkin. Himpunan dari jam 4 petang dan berakhir jam 11 malam walaupun tempohnya singkat, namun membawa maksud tiada ternilai dan dia yaitu tanda rakyat sudah mulakan langkah pertama ke arah perubahan. Tidak lengkap usaha tanpa munajat kepada Pencipta Yang Maha Berkuasa, maka Solat Hajat juga akan didirikan ribuan jemaah. 

4. Himpunan yang aman dengan pelbagai corak program meliputi pameran, jualan, persembahan kebudayaan dan kontemporari serta ucapan pemimpin dan rakyat sivil bakal menghiasi suasana kemeriahan himpunan. Rakyat tidak perlu gusar wacana kanal ke Padang Timur yang dilengkapi akomodasi pengangkutan awam termasuk LRT di mana stesen berdekatan yaitu Stesen Taman Jaya dengan perjalanan terakhir jam 12.18 malam. 

5. Himpunan ini yaitu satu solidariti rakyat Malaysia menolak kleptokrasi demi menyelamatkan bumi tercinta ini. Himpunan ini yaitu suatu himpunan yang sah di sisi undang-undang sebagai memenuhi hak asasi yang diiktiraf Perlembagaan Persekutuan. 

6. Di bumi inilah tumpahnya darah seluruh rakyat Malaysia. Padang Timur yaitu medan buat rakyat yang merdeka dan bermaruah. Ayuh turun beramai-ramai. Bangkit pertahankan negara ini. Himpunan ini milik rakyat Malaysia merentasi kaum, agama, jantina dan ideologi politik. Kerana Malaysia ini kita yang punya. 

FAIZ FADZIL
PENGARAH JAWATANKUASA TEKNIKAL HIMPUNAN 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "HIMPUNAN PADANG TIMUR SOLIDARITI RAKYAT MALAYSIA YANG AMAN DAN SAH"

Post a Comment