Berita Semasa

CADANGAN UTK TAHUN DEPAN

Perihal Tuang Presideng yang rekodnya selalu 'missing in action' semua orang kampung dah tahu.

Sesi perbahasan Bajet 2015  hari tu pun tuang, tapi nak komen juga pasal bajet konon nak beri gambaran beliau ada bersama dalam dewan...tapi semua orang tau...komennya itu pun orang lain tolong buatkan...

 Sepatutnya, sebagai seorang Ahli Parlimen, da akan membentangkan hujahnya berbahas di parlimen.

 Tugas utama seorang Ahli Parlimen yaitu menghadiri dan melibatkan diri secara aktif di dalam sidang dewan rakyat yang akan menentukan dasar serta polisi negara. Itulah juga impian pengundi apabila memilih mereka di dalam pilihanraya.

Berikut merupakan cadangan Ust Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi yang wajar disokong dan diterima oleh semua walaun...

 1. Walaupun beliau tidak hadir pembentangan bajet, tapi beliau mengikuti pembentangannya melalui TV di hospital. Hari Selasa akan datang, beliau akan ke parlimen utk bahas ucapan bajet berkenaan. Lapor pegawainya.

2. Disarankan, pada tahun depan, semua MP tak payah hadir ke parlimen. Menteri pun bentang bajet depan kamera saja. Semua MP boleh ikuti pembentangan di TV, sambil makan kacang goreng dan dukung cucu. 

3. Semasa bahas bajet juga, tak payah masuk parlimen, tapi bahas dalam FB secara langsung. Perbahasan boleh dibuat secara bergilir-gilir hingga selesai mengikut aturan parlimen. 

4. Tentu pendekatan ini jimat eletrik, jimat petrol, jimat tol, jimat masa dan jimat tenaga. Elaun MP ambil macam biasa, dan jikalau boleh bawa undangan persendirian utk naikkan elaun. 

5. MP yg keluar parti itu, hadir parlimen secara konsisten, jalankan peran sebagai MP, dikata makan elaun tak betul. Dia yg tak hadir parlimen, tidak pula dikata makan elaun tak betul. Dia buat salah kira betul, orang lain buat betul kira salah. 

6. Oh maaf. Baru aku sedar, beliau tak hadir kerana uzur (selepas pulang dari luar negara - edit).




Baca Juga :
Mereka Membunuh Saksi Utama , dakwa anak Najadi
APA ASAS 5,500 EKAR HUTAN KUALA PAHI DILULUSKAN
ISU PEMBELIAN WISMA TOK GURU TERBONGKAR
PERASAN SUCI, TUNAS TAKFIRI

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "CADANGAN UTK TAHUN DEPAN"

Post a Comment