Berita Semasa

Bukti Pas yakni parti bacul dan dayus!


Mohd Amar Nik Abdullah kata  pengumuman ADUN Anak Bukit, Datuk Amiruddin Hamzah  menyertai BERSATU itu menunjukkan dia spesialis politik yang gentleman, berbanding (Anggota Parlimen) Pokok Sena (Datuk Mahfuz Omar).
"Itu lebih baik untuk PAS. Berbanding mereka yang duduk dalam PAS tetapi merosakan parti," katanya kepada Malaysiakini, hari ini.
 "Sama saja dia masuk BERSATU, AMANAH atau DAP. Sebab kita tidak memiliki sebarang kerjasama dengan ketiga-tiga parti itu," ujarnya
Mohd Amar membangkitkan 3 kasus diatas sebagai reaksinya terhadap  Amiruddin Hamzah yang keluar Pas dan menyertai BERSATU.

Reaksi Timb MB Kelantan itu terang menerangkan kejengkelannya terhadap Dato Mahfuz Adun Pokok Sena yang masih terus bersama Pas walaupun sering mengeluarkan kenyataan yang tidak sehaluan degan Pas.

Mohd Amar menyifatkan Dato Mahfuz dan 'mereka yang duduk dalam PAS tetapi merosakan parti' tidak gentleman macam Amiruddin yang isytihar keluar parti untuk menyertai BERSATU.

Mohd Amar menyifatkan kemasukan Amiruddin samada BERSATU, AMANAH atau DAP ialah sama saja alasannya Pas tidak memiliki sebarang kerjasama dengan ketiga-tiga parti itu. Kenyataan secara tidak pribadi menjelaskan kepada kita bahawa Pas hanya berhubungan dengan Umno Bn!

Huh! Tak tahu pula kita, rupa-rupanya ada ramai lagi yang macam Dato Mahfuz yang masih bercongok dalam Pas. Antaranya ialah ADUN Kubang Rotan, Mohd Nasir Mustafa! Ingatkan hanya Dato Mahfuz sorang saja lagi yang masih infinit bersama Pas! 

Dan mereka ini, kalau ikut kata Mohd Amar, ialah perosak parti tapi masih disimpan buat apa?

Malangnya bagi sebuah parti yang mengaku mengamalkan politik matang sejahtera tapi dalam menghadapi duduk kasus anggota yang dianggap merosakan parti tapi tidak ada mekanisma untuk mendepaninya.

Pas seakan-akan tidak punya tubuh disiplin untuk mengambil tindakan keatas anggota parti yang Pas sendiri akui menyerupai kenyataan Mohd Amar, Mahfuz ialah perosak parti. 

Walupun Dato Mahfuz telah dilabel sebagai anggota yang telah melanggar disiplin parti, tapi kenapa Pas takut mahu mengambil tindakan keatas Dato Mahfuz?

Ini membuktikan kepada kita semua bahawa Badan Disiplin Pas tidak berfungsi langsung.

Badan Disiplin Pas ini bukan sahaja gagal berdepan dengan kes Dato Mahfuz malah gagal untuk menyoalsiasat Ketua Dewan Ulama Pahang, Mokhtar Senik yang telah sekian usang dihebohkan dengan skendal mempamerkan totenya di internet!

Pas perlu bertindak samada membersihkan nama Mokhtar Senik jikalau ianya difitnah  atau menghukumnya jikalau dia didapati benar melakukannya.

Kalau Pas benar-benar gentleman, ambillah tindakan keatas Dato Mahfuz dan soalsiasat Mokhtar Senik secara tuntas! 

Dalam kes Mokhtar Senik, Pas boleh jemput sekali individu yang menciptakan tuduhan terhadap Mokhtar Senik. Individu tersebut pun telah acapkali mencabar Mokhtar Senik agar menyamannya, tapi Mokhtar Senik kecut telor tak berani menyambut cabaran tersebut.

Pas patut berasa aib kerana kalau di peringkat sekolah pun, ada tubuh disiplin sekolah yang akan mengambil tindakan ke atas murid yang melanggar disiplin sekolah. Murid yang badung mungkin disebat dengan rotan dan yang melanggar disiplin yang lebih serius menyerupai membuli, peras ugut atau besar lengan berkuasa ponteng  mungkin digantung persekolahan atau dibuang sekolah.

Tetapi Pas terus menyepi tak ambil apa-apa tindakan keatas Moktar Senik yang tunjuk tote di internet... tak berani ambil tindakan keatas Presiden sendiri yang besar lengan berkuasa ponteng sesi parlimen... kah! kah! kah! 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Bukti Pas yakni parti bacul dan dayus!"

Post a Comment