Berita Semasa

Apa beza Dato' Husam berbanding Zakaria dan Awang?

 YB Dr Syed Azman bersama Salahuddin Ayubmengunjungi
Dato Husam memberikan salam semua sahabat-sahabat
pimpinan yang sentiasa mendoakan yang terbaik untuk
dia dan keluarga, Insyakallah.
Husam ada anak yang berumur 29 tahun berjulukan Ahmad Syafi dan telah berkeluarga. Apabila anaknya ditangkap Polis di syaki mempunyai Pil Kuda , Husam mengeluarkan kenyataan wacana penangkapan dan akui itu anaknya walaupun dia tidak diberitahu oleh pihak polis wacana penangkapan itu.

 Anak Husam belum pun dituduh dimahkamah atas mana-mana kesalahan dan belum pun mahkamah menjatuhkan eksekusi terhadap Ahmad Syafi. Walaupun Ahmad Syafi yang telah pun bekeluarga namun nilai kasih sayang seorang ayah tetap bertanggungjawab kepada anaknya sekalipun dia diserang dan dihina oleh musuh politiknya.

 Husam boleh saja menjawab, problem anaknya yang telah berkeluarga BUKAN MASALAHNYA tetapi Husam TIDAK berbuat begitu. HUSAM DIPERSALAHKAN KERANA DIA BAPA AHMAD SYAFI WALAUPU SYAFI BELUM BERSALAH!

 Apa kaitan pula dengan Zakaria dan Awang.

 Zakaria ada anak yang berjulukan Razman yang juga telah berkeluarga yang menjadi PJ PAS Perak. Razman bukan sahaja telah dituduh tetapi telah DIDAPATI bersalah oleh mahkamah melaksanakan Fitnah terhadap bekas Menteri Besar Perak.

 Dalam keadaan ini tidak pula SESIAPA pun persalahkan Zakaria tak reti jaga verbal anaknya yang terbukti telah memfitnah dalam kesnya VS Nizar. Zakaria tidak diwar-warkan sebagai pihak yang perlu bertanggungjawab.

 Jika diambil logik kedua-duanya bermakna TIADA keadilan dalam episode ini. Tidak pula walaunta kalut nak salahkan Zakaria! Begitu juga ketika Hj Hadi disaman dimahkamah kes fitnah Pil kuda, tidak pula Awang yang dipersalahkan sebagai bapa kepada Hadi walaupun kesudahannya mahkamah putuskan FITNAH tu benar tetapi nama plaintif tidak dinamakan oleh Hadi.

 Juga tidaklah pula menjadi bualan umum yang Awang tak bakir bimbing anaknya supaya tidak lakukan fitnah!

 Rumusan:-

 Ahli dan pengikut PAS tidak meletakkan Alquran dan Hadis yang diwar-warkan sebagai asas perlembagaan PAS tetapi memakai nalar dan nafsu dendam politik sebagai asas menghukum dan menghina insan yang tidak sewadah!

 SEPATUTNYA, ZAKARIA DAN AWANG JUGA HARUS DIPERSALAHKAN BUKAN SAHAJA HUSAM JIKA TEORI ANAK BUAT SALAH BAPA YANG KENA DIPERSALAHKAN!

 JIKA AWANG DAN ZAKARIA TELAH TIADA DIBUMI INI, TIDAK BERMAKNA KERANA HUSAM MASIH HIDUP MAKA HUSAM PERLU DIHINA CERCA! ISLAM ITU AGAMA YANG ADIL.

Nyamuk Menggigit
20 Nov 2017 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Apa beza Dato' Husam berbanding Zakaria dan Awang?"

Post a Comment