Berita Semasa

TITM : GAGASAN BARU - POLITIK TIDAK LAGI BERDASARKAN NILAI PERKAUMAN SEBAGAI TERAS.


 Di suatu dikala dulu.... Pas tak serupa loni. Ini boleh kita buktikan melalui kenyataan Tuan Ibrahim Tuan Man sebagaimana dalam vdo di atas.

 Kenapa Pas loni tidak sama Pas hok dulu? Kenapa boleh berubah begitu jauh??

Bertaubatlah wahai walaun semua. Jom kembali kepangkal jalan dengan menyertai AMANAH, parti yang meneruskan perjuangan Islam Rahmatan lil-'Alamiin - bukan parti tukang belit dan pemakan dedak!

Berikut kenyataan TITM sebagaimana dalam rkaman vdo diatas :

Dan persepsi kita, yang kebimbangan kita orang Melayu ialah jumlah kerusi DAP yang telah hingga 90! Dlm media-media perdana digambarkan bahawa DAP akan memerintah! DAP dia dah (sampai ke) ceiling!

Perkara yang kita kena ingat…kebimbangan kita, ketakutan kita orang Melayu kpd DAP alasannya yaitu persepsi. Bila sebut DAP, kita rasa Cina sunggoh!

Saya kebetulan semasa himpunan HKL, saya duduk sebelah Lim Guan Eng . Saya tengok... saya mmg konfom, dia mmg Cina! Memang sah Cina!

Tapi kita kena ingat, anutan kita ... ada dua perkara yang kena kita lihat - Yang pertama kita berfikir sebagai seorang Muslim, atau kita fikir sebagai seorang Melayu?

Kalau sebagai seorang Melayu yang Muslim, sensitiviti kita kepada bangsa tidak menjadi dominasi alasannya yaitu bangsa bukan pilihan kita. Bangsa ketentuan Allah.

Tuan-tuan tidak boleh marah kpd Lim Guan Eng alasannya yaitu dia Cina , tanyalah dewa pasal apa Dia buat Lim Guan Eng Cina!

Tuhan sebut dlm quran : Inna khalaknakum min zakarin wal-unsa wa-ja'alnaakum syu'uban wa-qabaa ila lita-'arafu --- sesunggongnya Kami ciptakan dari lelaki dan perempuan banyak sekali bangsa dan puak agar kau berkenal-kenalan…

Bahawa persepsi kita parti-parti yang bersifat perkauman sesungguhnya menuju jalan akhir. Parti-parti bersifat perkauman, realiti rakyat mula mendapatkan gagasan gres dalam politik.

Sebab itu saya lihat kenapa orang Melayu kalau sebut DAP ... Cina! Tapi sebut MCA rasa tak berapa Cina ajer... rasa sikit-sikit ajer keCinaan...

Bila ditanya oleh moderator Dr Agus Yussof, apa itu Gagasan Baru dalam politik yg TITM sebut-sebutkan itu, dia berkata :
GAGASAN BARU - POLITIK TIDAK LAGI BERDASARKAN NILAI PERKAUMAN SEBAGAI TERAS. INI POLITIK BARU!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "TITM : GAGASAN BARU - POLITIK TIDAK LAGI BERDASARKAN NILAI PERKAUMAN SEBAGAI TERAS."

Post a Comment