Berita Semasa

Pas rela kalah di Kelantan daripada berpakat dgn Amanah

 Sedutan sebahagian drp ucapan Mohd Amar, Naib Presiden Pas 
@ TMB Kelantan di Putik pd 13/5/2016

 Timbalan Menteri Besar Kelantan, Mohd Amar menafikan Pas mahu bergabung dengan Umno.

Sebaliknya, dia menuduh parti Amanah tidak ada modal, melainkan memfitnah bahawa kononnya Pas nak bergabung dengan Umno.

"Itulah fitnah yang dijaja. Modal lain tadok... Pas ni nak gabung dengan Umno.." katanya.
Adakah ini fitnah?
Yang paling menyedihkan ialah, Mohd Amar menyatakan Pas rela kalah di Kelantan daripada berpakat dengan Amanah kerana Amanah yaitu parti pengkhianat, tuduhnya.

" Tak ada kira-kira dengan Pan (Amanah) ni....kita (pas) rela kalah dalam pilihanraya di Kelantan ni dan kita tidak akan pakat dengan Pan (Amanah ) di Kelantan ni . .... itu pendirian kita," tegas Mohd Amar dengan nada angkuh!

Tapi yang paling lawaknya jikalau Mohd Amar meletakan kekalahan Pas itu disebabkan parti Amanah turut bertanding menimbulkan pertandingan 3 penjuru.

" Demo kena jawab nih depan Tuhan SW, orang yang menyebabkan Pas hilang kerajaan Kelantan ...." katanya.

Mohd Amar membuat kesimpulan mudah bahawa jikalau Amanah masuk bertanding 3 penjuru, Amanah bekerjsama tolong Umno! Amanah beri peluang kepada Umno...

Walhal pada hakikatnya, Pas kini semakin mesra dengan Umno. Pas sudah tidak lagi menyerang Umno sebagaimana kebiasaan yang pernah dilakukannya dimasa-masa lalu tetapi sebaliknya menyerang DAP dan Amanah!

Sebab itu walaupun Umno berserabut dengan pelbagai informasi dan salah laku, Pas tidak menyerang Umno. Pas hanya melepaskan batuk-batuk kecil, berdehem-dehem di anak tangga dalam isu-isu panas ibarat 1MBD, GST ...

Umno telah berjaya menjinakan Pas, musuh tradisinya hanya dengan mengumpannya dengan informasi RUU355. 

Pas kini umpama seekor harimau  sarkis yang telah berjaya di jinakan dan dilatih oleh Umno semoga menari ikut rentak gendang yang dipalu oleh Umno. Walaupun sekali sekala Pas mengaum, ia tidak seram sesiapa pun alasannya yaitu taring dan kukunya telah tumpul akhir disalut dengan dedak Umno!


 Umno telah berjaya menyakinkan PAS bahawa DAP itu yaitu musuh. Bahawa Amanah itu yaitu khadam DAP. Pas akur apa saja yang Umno katakan. Apa yang Umno tuturkan, maka itulah juga yang akan dituturi oleh Pas.

 Maka kini PAS dan Umno masing-masing menganggap DAP dan Amanah yaitu musuh utama mereka....

 Dulu Umno kata, Pas khadam DAP. Sekarang jikalau Pas dah berbaik dengan Umno, Pas pula kata, Amanah khadam DAP!

Pendirian pemimpin PAS hari ini telah jauh berbeza  setelah maut TGNA.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Pas rela kalah di Kelantan daripada berpakat dgn Amanah"

Post a Comment