Berita Semasa

Pas hanya pentingkan dedak!


  Kumpulan samseng yang di ketuai bekas Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang, Mohd Hafiz Noordin membuktikan sikap kurang pintar mereka dengan memegang sepanduk mengutuk Adun tunggal PAS di Pulau Pinang, Mohd Salleh Man, yang juga Presiden Majlis Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang. 

 Kumpulan samseng itu menuntut Salleh mengubah kedudukan daerah duduk dalam Dewan Undangan Negeri ke dingklik nakal semenjak PAS telah memutuskan relasi dengan Pakatan Harapan. Salleh kini duduk antara DAP dan PKR.

 Mereka ini seakan-akan ibarat katak di bawah tempurung. Apakah mereka ini tidak sedar bahawa kesemua 13 Ahli Dewan Negeri dan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor dari PAS masih terus bersama dengan kerajaan Pakatan Harapan Selangor?

Bahkan 5,000 lebih orang Pas menjawat pelbagai jawatan yang terdiri dari Ketua Kampung, AJK surau dan masjid, sebagai Ahli dalam Majlis Perbandaran dan Majlis Derah dan GLC milik kerajaan negeri.

 Walaupun Pas telah memutuskan tahaluf siayasi dengan PKR, Pas Selangor telah bersetuju untuk terus menyokong dasar bersama Kerajaan Negeri Selangor berasaskan Buku Jingga, dan meneruskan dogma terhadap kepimpinan Dato’ Menteri Besar Selangor YAB Dato’ Seri Azmin Ali.

Ini semua kerana mereka sayangkan jawatan dan gaji yang lumayan!Mereka bukan benar-benar menyokong kerajaan Negeri Selangor. Apa yang penting bagi mereka adalah dedak!

Pas memang tidak ada pendirian. Tidak ada kewibawaan. Bagi mereka yang penting hanyalah dedak!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Pas hanya pentingkan dedak!"

Post a Comment