Berita Semasa

Pas Buntu dan Terdesak Akibat Pendedahan Rafizi Ramli


 PAS kelihatan buntu dan begitu terdesak untuk cuba mengelakan dirinya dari terjebak dengan informasi bahawa Pas telah mendapat dana 'gelap' dari musuh politiknya, iaitu  Najib  melalui pemikiran dana 1MBD sebagaimana pendedahan terbaru yang dibuat oleh Rafizi Ramli dalam vdo diatas.

 Setiausaha Agung PAS Datuk Takiyuddin Hassan berkata Nasharudin bukan lagi pemimpin PAS, tiada peranan, “tiada kekerabatan langsung” dan tidak boleh menghipnotis parti itu.

Menurut Takiyuddin, bekas timbalan presiden parti itu yang telah mendapatkan pemikiran wang dari 1MBD, tiada kena mengena dengan Pas. Baca di sini.

  Rafizi melalui akuan bersumpahnya mendakwa bekas timbalan presiden parti Pas itu Datuk Nasharudin Mat Isa telah mendapatkan sejumlah wang dari 1MBD.

 Maka problem kini, apakah benar sebagaimana dakwaan Takiyuddin bahawa Nasharudin “tiada kekerabatan langsung” dengan Pas?

 Mustahil bagi seorang menyerupai Nasharuddin, selaku bekas pimpinan parti peringkat tertinggi yang pernah menjawat timbalan presiden parti dilupakan dan dipinggirkan begiti sahaja?

 Tambahan pula Nasharuddin masih tetap spesialis Pas dan telah memberi perakuan akan terus istiqamah bersama Pas!

 Beliau menegaskan dia akan infinit sebagai anggota PAS untuk memastikan perjuangan asal parti dalam menegakkan Islam dan membela orang Melayu tidak ‘dicairkan’ berikutan kekerabatan parti itu dengan PKR dan DAP.

 Beliau yang juga bekas anggota Majlis Syura Ulama PAS berkata statusnya sekarang yang tidak menyandang jawatan dalam kepimpinan parti tidak menghalangnya daripada terus mempertahankan perjuangan asal parti.

“Tidak betul kata kalau tak jadi anggota Majlis Syura Ulama tidak boleh bersuara, saya masih boleh bersuara sebagai anggota biasa akar umbi parti. Saya mahu perjuangan asal PAS kekal, bukan sewenangnya dicairkan ikut kemahuan rakan badung lain. Baca lagi di sini

  Apakah Pas mahu melupakan  dan  cuba menafikan peranan Nasharuddin dalam usaha penyatuan Melayu Islam Pas dan Umno yang kini semakin rancak dan menyerlah semenjak ketiadaan TGNA?

 Nasharudin sendiri telah mengaku secara terbuka bahawa semenjak lepas PRU 13 pada 2008, telah menjadi teraju utama dlm jadwal perpaduan Melayu Islam melibatkan Pas dan Umno yang ikut katannya, “agenda yang mesti berterusan tanpa boleh diberhentikan”

  Pengakuan tersebut boleh didengar dengan terang sebagaimana kenyataannya menerusi rakaman vdo berikut:


Dalam rakaman itu, Nasharudin ada mengungkapkan:

"Cuma yg saya tak boleh nak garap ada kenyataan yg mengatakan muka orang yang mahu menyatukan Umno-Pas, muka orang itu diludah. Ajaran agama agama itu?"

Nasharuddin terang merujuk kepada kenyataan almarhum TGNA yang mengatakan akan meludah muka org yang mahukan Umno dan Pas bersatu (UG)

Ini pertanda bahawa almarhum TGNA, bekerjsama tidak tahu menahu wacana adanya jadwal tersebut; walaupun Nasharudin mendakwa bahawa komplot tersebut merupakan keputusan Majlis Syura Ulama, sedangkan pada waktu itu, almarhum merupakan Mursyidul Am!

Maka siapa punya angkara berkomplot untuk penyatuan Umno-Pas ini sebenarnya? 

 Malah tidak ada siapa yang dapat menyangkal, bahawa Nasharuddin yang walaupun dia spesialis Pas, tetapi dia mempunyai kekerabatan yang rapat dan agak istimewa dengan PM Najib..

 Apabila seorang menyerupai Nasharuddin mempunyai kekerabatan yang rapat dengan pimpinan Pas dan dia juga ada kekerabatan yang agak istimewa dengan PM Najib, adakah anda berfikiran bahawa yakni satu perkara yang mustahil jikalau Nasharuddin menjadi seorang perantara (baca Barua) antara keduanya?

 Nasharudin dipecat sebagai Ahli Majlis Syura semasa tubuh tertinggi PAS itu bermesyuarat pada 13 Januari 2013.

Bagaimanapun, tegas Setiausaha Majlis Syura Ulama PAS, Nik Zawawi Nik Salleh, keahlian Nasharudin dalam PAS masih dikekalkan, tetapi kedudukannya sebagai mahir biasa sahaja. Baca  di sini.

 Jelas bahawa Nasharudin Mat Isa masih tetap infinit sebagai mahir Pas biasa hinggalah sekarang dan sudah tentunya masih meneruskan komplot jadwal UG sebagaimana katanya, “agenda yang mesti berterusan tanpa boleh diberhentikan”

   Maka dengan peran istimewa tersebut, sudah tentulah dedak dibutuhkan untuk melakukan peranan tersebut. Nasharuddin tidak telan sorang ke dia dedak dari Umno tu kerana dia juga perlu menggunakannya untuk menghipnotis pimpinan-pimpinan tinggi dalam Pas.

  Agaknya siapalah gerangannya pimpinan Pas yang ikut sama menelan dedak 1MBD sampai tersedak lalu tidak berani sebut dan menyentuh informasi skandal 1MBD walaupun satu dunia telah memperkatakan tentangnya!

  Pemimpin Pas terima dan makan dedak inilah menjadikan Pas begitu bercelaru dan meraban dalam usahanya mahu menafikannya!


Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Pas Buntu dan Terdesak Akibat Pendedahan Rafizi Ramli"

Post a Comment