Berita Semasa

Husam Musa terima duit tauke Genting dalam usia 4 tahun. Ada menasabah?


 Nampaknya maklumat dari Zaharin Mohd Yasin yang blog ini turut siarkan di sini nampak tidak berasas. Saya mohon maaf diatas kealpaan aku kerana tidak cermat menelitinya terlebih dahulu.

 Walau bagaimana pun kita berharap akan mendapat penjelasan lanjut dari Zaharin berhubung dana GENTING yang bernilai 30 billion ini siapa bergotong-royong yang telah menerimanya bagi pihak PAS.

 Sehingga kini masih belum ada apa-apa respon dari Zaharin bila aku jengok fesbuknya pagi ini. Zaharin seorang yg bertanggungjawab dengan apa yang ditulisnya. Kita tunggu apa saja respon Zaharin nanti.

Berikut yaitu respon Syam Ghaz kepada goresan pena Zaharin Mohd Yasin, penulis UMNO.

Husam Musa dilahirkan pada 14 Okt 1959. Mendiang Tan Sri Lim Goh Tong dapat tander membina Jambatan Sultan Yahya Petra syarikat Kien Huat pada tahun 1963, iaitu waktu Husam Musa berumur 4 Tahun.

Mustahil seorang bayi berumur 4 tahun boleh mensugesti keputusan tender kerajaan.

Salinan Buku Tulisan Lim Goh Tong - My Story salinan mukasurat 67 projek Jambatan dilampirkan sebagai rujukan. Kien Huat Private Limited yaitu syarikat beliau.

Jambatan dengan kos RM5.2 juta, sepanjang 2,800 kaki menghubungkan Pasir Mas - Kota Bharu. Jambatan terpanjang di Malaysia pada waktu itu.

PAS memerintah Kelantan pada tahun 1963 waktu zaman arwah Dato Hj Asri Muda menjadi Menteri Besar Kelantan, yang mula memerintah Kelantan pada tahun 1959, 28 kerusi daripada 30.

Jambatan Sultan Yahya Ke 2 (jambatan baru) yaitu Projek Kerajaan Persekutuan, mustahil Kerajaan Kelantan ada kuasa dalam perlantikan dan perlindungan tander.

Saya mencabar Zaharin Yasin mengemukan bukti dokumen hitam putih dari kenyataan dan posting dia di Facebook kelmarin. Lampiran facebook dia disertakan.

Lagi satu bila TS Lim Goh Tong bagi duit pada Husam Musa? Beliau meninggal tahun 23 Okt 2007. 

Sekian, sekadar berkongsi materi pembacaan. Jika baik sila sebarkan, jikalau salah mohon ditegur untuk diperbetulkan.

Berpolitiklah dengan matang dan bermaklumat, ketepikan sentimen amarah dan budaya fitnah. Trm kasih.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Husam Musa terima duit tauke Genting dalam usia 4 tahun. Ada menasabah?"

Post a Comment