Berita Semasa

Habib Rizieq Menyorok Di Malaysia?


TRIBUNNEWS.COM, JAKARTA - Kepolisian Daerah Metro Jaya akan menerbitkan surat perintah penjemputan terhadap pimpinan Front Pembela Islam (FPI) Rizieq Shihab pada Senin (16/5/2017).

Hal itu dilakukan menyusul mangkirnya Rizieq dalam dua kali pemanggilannya sebagai saksi kasus dugaan pelanggaran UU Pornografi melalui chat WhatsApp.

"Hari Senin besok gres kami keluarkan (surat), biar kemudian nanti penyidik cari di mana yang bersangkutan," kata Kepala Humas Polda Metro Jaya Komisaris Besar Raden Prabowo Argo Yuwono kepada Kompas.com, Minggu (14/5/2017).

Beberapa pekan lalu, Rizieq diketahui bertolak ke Arab Saudi untuk menunaikan ibadah umrah. Namun, hingga ketika ini ia diketahui belum juga kembali ke Tanah Air.

Dari isu yang didapat pihak kepolisian, Argo menyebut bahwa Rizieq terakhir kali diketahui sedang berada di Malaysia. Namun, Argo belum dapat memastikan apakah penjemputan nantinya akan dilakukan pribadi ke Malaysia.

"Masih Kami dalami ke mana yang bersangkutan ini, masih kita cari informasinya. Kemarin sudah di Malaysia, belum tahu apakah masih di Malaysia apa enggak," ucap Argo.  di sini

 Ahmad Muslim Badawi Badawi :

Semalam masa makan kat Kedai, saya baca Paper, Pihak berkuasa Indonesia telah memberi notis amaran untuk Habib Rizieq hadir untuk siasatan berikutan laporan tersebarnya perbualan dan gambar lucah bersama isteri orang dgn nama Firza Hussien melalui aplikasi Wassap.. 

Sehingga hari ini Habib rezieq gagal hadir dan menghilang kan diri.. inilah penyakit orang agama, ingat kan perangai Ulama Takfiri kat Malaysia jer macam tu.. 

Cakap agama pandai, berdegar2 nak lawan dan tumbangkan Ahok.. perangai buruk.. nak suruh siasat orang..orang nak siasat ia lari.. 

Pada mulanya Habib Rizieq di percayai ke Mekah menjalani ibadah Umrah.., selepas itu beralasan menunggu Nisfu Syaban, kebetulan ada seorang Ularmak Politik PAS juga berada di sana ketika ini.. 

Dan laporan terakhir Habib Rizieq di katakan di percayai berlindung di Malaysia..kononnya penyambung pengajian ke peringkat PHD, 

Persoalan nya.. Dimana Ulama Jahat Habib Rizieq Sekarang ? 

Beberapa Bulan Hj Hadi di laporkan berjumpa Habib Rizieq di Indonesia.. 

Apakah Habib rizieq di lingdungi geng2 Habib atau pemimpin politik di Malaysia..? 

Jika benar ia berada di Malaysia, Kita minta pihak berkuasa Malaysia segera menghantar Habib Rizeq pulang ke Indonesia.. 

Jgn Sesiapa memberi bantuan kepada Habib Rizieq sama sepertimana bantuan yg diberi kpd Zakir Naik.. 

Jgn sesekali kita menyimpan kelompok Ulama Jahat dan Takfiri di Malaysia..

Dikatakan satu laporan juga telah dibuat keatas Habib diatas ucapannya menghina Kristian, 

Segera hantar Ulama Takfiri dan Ulama Jahat itu Pulang ke Indonesia...Ahok dah dipenjara, Tiba masa penjara kan Ulama Takfiri ini..

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Habib Rizieq Menyorok Di Malaysia?"

Post a Comment