Berita Semasa

Amanah Perak akan letak calon ulamak, profesional PRU14

Pengerusi Amanah Perak Asmuni Awi, YB Dr Mujahid Yusof Rawa,
DSN Nizar dan Setiausaha Amanah Perak, Salman Salleh sewaktu
pelanjaran Jentera Pilihan Raya Amanah Perak yg gres lalu.
Parti Amanah Negara (Amanah) Perak akan memastikan calon-calon yang akan bertanding pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) mewakili parti itu terdiri daripada kalangan ulama, wanita, profesional dan orang bukan Islam.

 Menurut timbalan pengerusinya Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, Amanah Perak akan akan menyiapkan calon-calon tersebut sesuai dengan kehendak rakyat.

 "Persediaan menyiapkan calon-calon yang bisa berkhidmat untuk rakyat dan beramanah yaitu aset penting semua parti dalam Pakatan Harapan bagi berdepan dengan calon-calon daripada Barisan Nasional (BN) dan sekutunya dengan menyerahkan kepada rakyat untuk membuat pilihan," katanya dalam kenyataan hari ini.

 Beliau juga berkata, undi rakyat pada PRU14 yaitu instruksi terang mengenai apa yang mereka mahukan daripada sebuah kerjaaan.

 Justeru, dia berkata, pemilihan calon yang berwibawa daripada pelbagai latar belakang yaitu amat penting.

 "Undi rakyat pada PRU14 nanti yaitu instruksi yang terang apa yang dimahukan oleh rakyat dan pentadbiran kerajaan yang bakal dibentuk terutamanya di peringkat negeri yaitu kerajaan negeri yang membela dan cakna kepada bebanan yang telah rakyak tanggung selama ini," katanya.

 Nizar yang juga Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (Dun) Perak turut menegaskan, Amanah Perak bertekad untuk memastikan rakan-rakan dalam PH meletakkan agenda rakyat sebagai perkara utama dan bukannya meletakkan impian peribadi sebagai menggalas dogma rakyat nanti. 

"Amanah Perak yakin semua parti di dalam Pakatan Harapan akan menyediakan calon-calon yang berwibawa dan berintegriti bagi dikemukakan untuk rakyat membuat pilihan pada PRU14 yang semakin hampir," katanya yang juga Adun Changkat Jering.  sumber

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Amanah Perak akan letak calon ulamak, profesional PRU14"

Post a Comment