Berita Semasa

WARKAH RAFIZI KEPADA DATO’ SERI SALLEH

Assalamualaikum wbth
Ke hadapan Dato’ Seri Salleh Ismail yang dikasihi
Saya ada terbaca isu mengenai keluhan Dato’ Seri yang menghubungi Berita Harian sekitar jam 7 malam tadi kerana Dato’ Seri belum mendapatkan cek dari saya.
Saya ada terbaca isu mengenai keluhan Dato WARKAH RAFIZI KEPADA DATO’ SERI SALLEH

Saya ada sertakan petikan skrin dari Berita Harian alasannya ialah saya khuatir Dato’ Seri ingat saya memfitnah Dato’ Seri. Kalau Dato’ Seri failkan saman terhadap saya sekali lagi kerana isu ini, nanti Dato’ Seri kena bayar peguam yang mahal untuk menguruskan kes saman yang gres itu.

Saya ada terbaca isu mengenai keluhan Dato WARKAH RAFIZI KEPADA DATO’ SERI SALLEH

Saya minta maaf kalau sedikit kelewatan beberapa jam itu begitu meresahkan Dato’ Seri sehingga mendorong Dato’ Seri menghubungi wartawan (Rafidah) selepas waktu kerja biasa. Lagi pun saya tengok Rafidah telah pun menghubungi salah seorang peguam saya (En Razlan Hadri) yang telah mengesahkan bahawa saya telah menyerahkan cek kepada peguam saya. En Razlan juga telah pun memaklumkan Rafidah yang cek itu akan disampaikan kepada peguam Dato’ Seri esok.


Semasa saya dan peguam saya berbincang mengenai kepada siapa saya patut menulis cek berjumlah RM306,999.18 itu, saya dinasihatkan untuk menulisnya kepada peguam Dato’ Seri yang berbulan-bulan kononnya tidak dapat mencari saya. Padahal saya tiap-tiap hari ada buat #liveFB. Pusat Khidmat saya pun terbuka sepanjang ahad tetapi peguam Dato’ Seri ini tidak dapat cari saya menyerupai mana pihak berkuasa tidak berjaya mencari Jho Low.
Mungkin alasannya ialah muka saya ada iras Cina sedikit dan saya pun tembam-tembam juga, agaknya kerani dari firma peguam Dato’ Seri tersalah cari Jho Low!
Mulanya saya mahu membayar kesemua RM306,999.18 itu kepada Dato’ Seri. Saya pun bersimpati dengan Dato’ Seri. Setiap kali kita bertemu di mahkamah, Dato’ Seri nampak murung sekali.
Saya tak salahkan Dato’ Seri kerana bebanan hidup kebelakangan ini sangat menekan. Saya yakin Dato’ Seri juga ada terkesan dengan GST, tambah-tambah dalam keadaan perniagaan Dato’ Seri tidak begitu baik. Saya tahu pasaraya di Singapura itu ditutup dan mungkin juga perniagaan-perniagaan lain.
Oleh kerana saya memang tidak oke dengan pengenalan GST sekarang, saya harap Dato’ Seri bersabar selagi kita tidak menukar kerajaan kerana selagi itulah kita kena bayar GST.
Hati saya memang mahu membayar kesemua RM306,999.18 kepada Dato’ Seri.
Kemudian barulah peguam saya mengingatkan bahawa RM306,999.18 bukan semuanya milik Dato’ Seri.
Saya ada terbaca isu mengenai keluhan Dato WARKAH RAFIZI KEPADA DATO’ SERI SALLEH

Mengikut notis mahkamah yang peguam Dato’ Seri tampal di pintu rumah saya ahad ini, hanya RM150,000 yang perlu dibayar kepada Dato’ Seri (beserta faedah).


RM50,000 lagi (beserta faedah) bahwasanya diarahkan dibayar kepada NFC. Saya pun tidak ingat berapa lagi wang baki dari RM250 juta yang belum dibelanjakan yang telah dipulangkan kepada kerajaan, tetapi jumlah yang dibelanjakan untuk membeli kondominium dan harta lain ialah lebih dari RM50,000.
Jadi wang RM50,000 ini diharapkan oleh NFC untuk membayar balik wang rakyat yang sudah dibelanjakan tetapi NFC masih berhutang dengan rakyat Malaysia.
Baki RM100,000 lagi ialah jumlah khusus untuk dibayar kepada peguam-peguam Dato’ Seri. Saya tahu peguam Dato’ Seri tidak mengambil kes ini secara percuma menyerupai peguam- peguam saya.
Untuk meringankan beban kewangan Dato’ Seri yang sudah banyak (dengan GST dan lain-lain), saya kena pastikan wang RM100,000 ini hingga kepada peguam.
Daripada menulis 3 cek yang berasingan kepada 3 pihak, saya telah menulis kesemuanya kepada peguam Dato’ Seri yang berjulukan Khalek Awang itu. Saya telah meminta peguam saya Siau Sun & Michele untuk berhubung dengan peguam Dato’ Seri supaya cek dapat diserahkan secepat mungkin. Saya ingat agaknya dengan cara itu juga peguam Dato’ Seri boleh mencar ilmu kaedah yang lebih mudah untuk menghubungi saya iaitu melalui peguam masing-masing.
Itu pun saya agak keberatan untuk menulis cek sekaligus kepada peguam Khalek Awang kerana saya ingat Dato’ Seri mungkin lebih memerlukannya. Tetapi saya tidak mahu menyusahkan Dato’ Seri takut-takut Dato’ Seri ingat wang kepada peguam atau NFC boleh digunakan sesuka hati. Saya takut Dato’ Seri terbelanja wang yang milik NFC atau peguam Dato Seri untuk menternak lembu, menyerupai dulu Dato’ Seri terbelanja wang RM250 juta untuk membeli kondominium.
Saya harap menjelang jam 7 petang esok Dato’ Seri dapatlah cek itu. Saya harap kalau Dato’ Seri bangga pun jangan hingga tidur dengan cek itu.
Satu perkara lagi, ada kawan saya di Pandan tanya sama ada Dato’ Seri sudah bayar kesemuanya wang RM250 juta yang diambil untuk bela lembu dahulu. Kata kawan saya, kalau Dato’ Seri cepat-cepat bayar, boleh juga kami gunakan wang itu untuk kurangkan GST atau kurangkan harga petrol.
Kalau boleh Dato’ Seri bayarlah sebelum pukul 7 petang esok, saya bimbang kawan saya itu akan sawan dan mula menelefon wartawan Berita Harian kerana belum mendapatkan RM250 juta milik rakyat itu.
Baiklah Dato’ Seri anak saya sudah marah kerana saya sibuk menulis surat kepada Dato’ Seri. Katanya dulu saya selalu tiada di rumah kerana mencari lembu di dalam kondominium-kondominium di Bangsar. Sekarang masih lagi berpusing-pusing dengan kes lembu ini.
Sampaikan salam kepada belum dewasa Dato’ Seri juga.
Sampaikan salam hormat dan simpati kepada Dato’ Seri Shahrizat Jalil kerana dia masih terpaksa bekerja pada umur ini walaupun dipencenkan semenjak tahun 2008 lagi. Namun dalam keadaan serba GST ini, kita boleh bernafas lega sedikit kalau isteri kita ada pendapatan tetap. Lebih-lebih lagi Dato’ Seri Shahrizat dapat gaji menteri tiap-tiap bulan.
Sehingga kita ketemu lagi ahad depan di Mahkamah Rayuan kerana mahkamah akan memutuskan permohonan rayuan saya membatalkan keputusan yang berpihak kepada Dato’ Seri.
Jika saya menang, In Sha Tuhan saya akan menampal notis tuntutan sebesar pintu rumah di pintu pagar rumah Dato’ Seri untuk membayar kembali jumlah RM306,999.18 ini.
Saya bergurau sahaja. Saya yakin kalau pun Dato’ Seri diarahkan mengembalikan wang itu ahad depan, seminggu dapat merasa wang itu bolehlah mengurangkan beban beberapa sen membayar GST untuk ahad ini.
Saya mendoakan Dato’ Seri sekeluarga bahagia dan infinit hingga bila-bila.
Yang benar

Rafizi

25 September 2017

1130 malam

PS: Dato’ Seri masih menjual daging lembu di Meatworks? Kalau masih ada, ingat nak singgah belanja Tun Mahathir ahad depan.Baca Juga :
Banjir : PAS Pulau Pinang lapor  SPRM
Mufti Asri tegur Dobi Mesra Muslim
Pesta Judi Berjemaah Fastaqim 2 : Halaluna Wa Haramukum!
Ini Zambry Menteri Besar kita! Bukan orang Bangla, Yob!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "WARKAH RAFIZI KEPADA DATO’ SERI SALLEH"

Post a Comment