Berita Semasa

Walaun memang buta dan tuli


 Bila Malaysiakini menulis, Mokhtar Senik dikenali sebagai ulama mahir dalam ilmu fikah; ia mengingatkan saya kepada cerita sembang lucah Mokhtar Senik dengan janda muda berjulukan Nursyakiqah Shaari atau dipanggil dengan panggila manja oleh Mokhtar Senik sebagai Fikah sahaja.

  Kenapa Malaysiakini memilih istilah 'Fikah' tetapi tidak "Fiqh' atau 'Fiqah'?

 Printscreen mesej-mesej lucah Mokhtar Senik, malah gambar toteynya kepada seorang janda muda berjulukan Nursyakiqah Shaari telah menjadi viral di laman media maya sampai masih kini belum reda. Kuku ibu jari tangan kiri telah dijadikan bukti besar lengan berkuasa sebagai kepunyaan Mokhtar Senik.

 Namun sampai ke hari ini, Mokhtar Senik tidak berani mengambil tindakan undang-undang walaupun individu yang mendedahkan perkara tersebut telah mencabarnya secara terbuka biar melakukannya. Kenapa?

  Tapi entri kali ini, saya bukan nak ungkit pasal Mokhtar Senik dengan Fikah. Cuma saya selitkan untuk mengingatkan kita semua bahawa walaupun pada zahirnya ada yang pakai jubah dan berlilit serban macam mamat ini, tidak semestinya ia benar-benar berinfak dengan aliran al-Quran dan Sunnah Rasul.

Dalam pas loni ramai setan-setan macam Mokhtar Senik yang menyamar sebagai Pak Kiayi...

Apa yang saya nak ulas dan nak nafikan dalam entri kali ini ialah mengenai dakwaan Mokhtar Senik yang kononnya walak jago Pas kerana Tuhan dah Rasul dan menandakan bahawa pimpinan Pas yang ada hari ini hanyalah penunggag agama dan berkelakuan macam setan.

Walak Membuta Tuli

 Mokhtar Senik cuba menafikan sifat walak kepada pimpinan serta ulama mereka terutamanya terhadap Hj Hadi ialah bersifat membuta tuli. Di sini saya berikan teladan  paling terang betapa walaun ialah membuta tuli!


  Contoh paling terang ialah mengenai informasi putus kekerabatan tahaluf siyasi dengan DAP tanpa bahas dikala muktamar Pas 2015 yang lalu. Hj Hadi telah menggunakan kuasa veto tanpa hujjah dan memaksa perwakilan terima seruan untuk "putuskan dengan DAP".

 Hj Hadi sebagai presiden parti, tiada hak untuk menjadi diktator memaksa perwakilan PAS wajib membabi-buta taat sahaja pada aba-aba tersebut.

 Tindakan ini ialah salahguna kuasa presiden dan membelakangkan muktamar. Waima, Muktamar ialah tubuh syura tertinggi dlm PAS melangkau semua keputusan-keputusan lain dlm parti.

 Hj Hadi salah gunakan veto dgn mengkhianati perlembagaan parti dan mandat jago utk bertindak putus dgn DAP.

 Jelas bahawa Hj Hadi tidak melaksanakan syura dalam tindakannya sebagaimana yang di perintahkan Tuhan dalam al-Quran Surah As-Syura ayat 38: … wa amru-hum shura baina hum : dan urusan mereka dijalankan secara bermesyuarat sesama mereka…

  Sila baca entri saya VETO sebagai satu punca keruntuhan kesatuan Islam untuk lebih terang lagi mengenai perkara tersebut. 

Walak jago PAS kerana Allah, rasul

 Setelah kita tahu wacana kelaku setan Mokhtar Senik ini, (ada banyak pendedahan di sini) apakah kita boleh percaya dakwaannya bahawa anggota PAS dilabel sebagai "walaun" kerana sentiasa mengikut apa saja aba-aba kepimpinan mereka, terutama daripada presiden kerana Tuhan dan Rasul?

"Kita mempertahankan PAS dan memperlihatkan walak kepada jemaah ini kerana kaitannya dengan Islam. Kita mempertahankan Islam dan memperlihatkan walak sepenuhnya kepada Islam kerana kaitanya dengan al-Quran dan sunnah. Baca lagi di sini


  Bila Hj Hadi kata, yang keluar Pas buta al Quran, yang lawan Pas pengkhianat, yang tidak bersama Pas anti Islam; maka semua walaun masing-masing turut mengangguk-angguk dam percaya membuta tuli. Tidak ada siapa yang berani membantah seperti itu ialah bunyi wahyu!

Ini teladan Walaun yang membabi buta
 Pas ialah parti politik yang meletakkan dasar Al-Quran dan Sunnah. Tetapi Masuk Pas bukan bererti masuk Islam alasannya ialah Islam itu bukan Pas.

 Hj Hadi ialah presiden Pas yang dipilih. Dua tahun sekali perlembagaan Pas membenarkan jago membuat pemilihan gres bagi setiap jawatan parti termasuklah jawatan presiden. Tolak Hadi dan memilih orang lain tidak bererti tolak Pas, apatah lagi nak disabitkan menolak Islam!

  Apa yang penting ialah Pas kena buktikan bahawa mereka mempraktikkan al-Quran dan Sunnah.

 Apakah benar Hj Hadi mengikut landasan al-Quran dan Sunnah dalam tindakanya? Berikut dikemukakan beberapa bukti bahawa Hj Hadi gunakan agama dan bertindak mengikut hawa nafsunya sendiri :


1) Isu Pill Kuda : Hj Hadi tuduh Calon PKR jual pill kuda dan sokong komunis tanpa memgemukakan sebarang dalil dan bukti.

2) Isu Kota DamansaraHj Hadi sendiri yang membenarkan calon Pas UG bertanding di Kota Damansara walaupun pada persetujuan awal, kerusi itu diperuntukan kepada Keadilan sampai memperlihatkan kemenangan kepada Umno.

3) Permatang Pauh : Calon Umno, Dr Mazlan ialah bekas orang besar lengan berkuasa PAS yang belot. Ramai orang PAS telah berkempen untuk menggundi Dr Mazlan atas aba-aba dari Ibu Pejabat. Anwar menang tapi undinya merosot 5000. Tujuannya untuk menggagalkan rancangan PR yang mahukan Anwar Ibrahim jadi PM jikalau PR menguasai Putrajaya. 

  Ingatlah bahawa Iblis bisa merubah dirinya menyerupai sekalian manusia, binatang dan lain-lain sampai rupa dan bunyi pun tidak berbeda, kecuali diri nabi Tuhan Muhamad SAW saja kerana dicegah oleh Allah.

 Merubah sebagai lebai atau Tok Alim bukanlah perkara yang sukar bagi setan untuk memperdayakan dan menghasut insan macam kita semua.

Ah! Ada banyak lagi tindakan Hj Hadi yang bergotong-royong hanya memperalatkan agama demi kepentingan dirinya sendiri.
Baca Juga :
Ancaman Saman, Scam BTC Panda dan Siasatan Polis
Pembahagian kerusi Pas - PKR di Selangor nodai perjuangan PH?
Pendekatan Ketua Polis Negara Bodoh Dan Tidak Profesional, kata Sarawak Report
Guan Eng rasa aba-aba ROS 'pelik'

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Walaun memang buta dan tuli"

Post a Comment