Berita Semasa

Soalan ini boleh jadikan urat kentut terputus!


Memang berbisa Otai sorang ni! Silaplah Zahid Komidi kerana menyerang boss lamanya ini. Sebagai bekas boss, tentu otai ni ada banyak lagi rahsia Zahid yang boleh beliau bongkar jikalau beliau mahu...

  Tapi Zahid tentu tersentap macam nak terputus urat kentutnya bila baca pertanyaan otai yang nombor 9 tu... Silalah jawap wahai Zahid....Jangan tak jawap! Malu kokrang jikalau tak jawap!

1. Kita boleh tahu kaum seseorang di Malaysia dengan nama mereka. 

2. Bagi orang keturunan India yang beragama Hindu, problem yang timbul yakni ramai mereka mempunyai nama yang sama. Di zaman British pekerja keturunan India dengan nama yang sama diberi nombor. Demikian “Maniam 1”, “Maniam 2” dan seterusnya. 

 3. Apabila Malaysia merdeka cara nombor ini dianggap menghina. Dengan itu nama bapa ditambah dan perkataan anak lelaki (a/l) atau anak perempuan (a/p) mengganti perkataan “bin” dan “binti” yang diguna dalam nama Melayu. 

4. Orang India Muslim tidak perlu guna “a/l” atau “a/p” kerana nama mereka biasanya mempunyai dua perkataan dan jarang sama antara mereka. 

5. Tidak ada orang keturunan India Muslim yang berjulukan “Sipolan a/l Sipolan”.  
6. Nama menyerupai yang disebut oleh Zahid Hamidi tidak ada. Jika kad pengenalan lama itu menyebut nama yang dikatakan yakni nama aku dahulu, sila tunjuk kad itu untuk diperiksa oleh pakar akan kesahihan dakwaan Zahid. 

7. Sebenarnya kad lama tidak pernah aku serah balik kepada pendaftar apabila kad gres dikeluar. 

8. Berkenaan dengan Melayu mudah lupa, walaupun Zahid bukan keturunan Melayu, sudahkah Zahid lupa deklarasi harta yang dibuat olehnya kepada aku sebagai Perdana Menteri apabila ia dilantik Ketua Pemuda UMNO. 

9. Apabila aku tanya dari mana ia perolehi 230 juta Ringgit yang ada dalam akaunnya, jawapannya kurang jelas. 

10. Jikalau ia boleh ingat, jelaslah dari mana ia perolehi wang yang begitu banyak. 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Soalan ini boleh jadikan urat kentut terputus!"

Post a Comment