Berita Semasa

SAMI HINDU ISYTIHAR MASUK AMANAH

Dua dari kiri Suthas Subramaniam, sami yang telah
mengistiharkan masuk AMANAH.
1. Seramai 57 orang dari kaum india termasuk seorang sami agama Hindu telah mengisytiharkan untuk masuk dan menjadi jago Parti Amanah Negara (Amanah) di pejabat parti Amanah Kawasan Gelang Patah.

2. Pengisytiharan itu dibuat dengan kehadiran sebilangan majoriti jago yang menyerahkan borang kemasukkan sebagai jago parti Amanah dan mereka telah sepakat untuk gotong royong dalam memperjuangkan nasib seluruh rakyat di Malaysia ini melalui wadah parti Amanah.

3. Pihak kami mencicipi kemasukkan mereka sebagai suatu perkara yang baik sekaligus ia menjadi suatu perjuangan seterusnya dalam menjayakan usaha bagi memperjuangkan nasib rakyat keseluruhannya.


4. Selain itu, pihak kami telah berjaya menjelaskan kepada orang ramai bahawa parti Amanah ini mempunyai pelbagai variasi dan ia bukanlah sebuah parti yang tertutup serta tertumpu pada sesuatu kaum sahaja malah kami terbuka dalam mendapatkan jago dari pelbagai latar belakang dan kaum yang wujud di Malaysia ini.

5. Pihak kami mencicipi terharu dengan penerimaan baik dari masyarakat india ini sehingga ada di antara mereka mula merasa selesa dan selamat kalau bernaung di bawah parti Amanah ini.

6. Selain itu juga, pihak kami turut melihat inilah gelombang perubahan rakyat yang memuncak untuk menentang kezaliman serta menumbangkan kerakusan pemimpin yang hanya menggunakan gosip perkauman sebagai keuntungan peribadi bagi mereka sahaja bukan dari sisi menyelamatkan rakyat.

7. Pihak kami akan terus lebih berusaha memperjuangkan isu-isu berkenaan dengan masyarakat serta memartabatkannya kerana itulah asas utama penubuhan parti kami pada peringkat awal dahulu.

HAJI DZULKEFLY AHMAD
TIMBALAN PENGERUSI
PARTI AMANAH NEGARA

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "SAMI HINDU ISYTIHAR MASUK AMANAH"

Post a Comment