Berita Semasa

Penulis Harakah Izwan Abdul Halim 'Akal Pendek' merapu

Amboi-amboi bukan main sedap penulis Harakah yang berjulukan Izwan Abdul Halim tu tuduh Lim Kit Siang dan Faiz Fadzil  kononnya baca surat Presiden PAS dengan 'akal pendek'.

 Dalam tulisannya yang disiarkan Harakah Online, Izwan cuba menafikan surat terbuka Hj Hadi itu kononnya tidak ada kaitan dengan tindakan DoJ atau membela Najib.

  Beliau menuduh Lim Kit Siang dan Faiz kononnya melenting serta merewang jauh ke Amerika dan melalut kerana mendakwa negara abnormal yang menyiasat skandal 1MDB sebagai cubaan campur tangan asing.
"Walhal, tidak ada sebaris ayat pun di dalam surat terbuka Tuan Guru mempertikaikan peranan dan peran DoJ atau membela Najib." Izwan
Penulis ini ingat mereka yang mengecam surat terbuka Hj Hadi itu logika pendek macam dia!

 Walhalnya dalam surat tersebut Hj Hadi ada menyatakan dengan terang perihal info 1MBD :

Begitulah juga, jangan kita mengulangi sejarah dengan menjemput pihak abnormal untuk menyelesaikan problem dalaman kita menyerupai BMF, Perwaja, Tabung Haji, KWSP, dan terkini info 1MDB yang bersorak besar hati semoga diberi ruang penyelesaiannya oleh mahkamah di negara asing. 
Walaupun dalam surat itu Hj Hadi tidak menyebut kuasa abnormal itu Amerika sebagaimana ia tuduh orang jual pill kuda tanpa sebut nama, semua orang yang waras yang tidak logika pendek macam Izwan, sudah nampak jantan betinanya hanya dengan sekilas air.

Hj Hadi sendiri pernah mengeluarkan kenyataan yang sama mengenai campurtangan Amerika dengan mengeluarkan kenyataan mengampu dan menjilat Najib:

Kita benci Umno tapi tak akan panggil US untuk jatuhkan Umno. Kita tidak akan benarkan kuasa abnormal masuk campur. Kalau US masuk Malaysia, kita akan bahu-membahu dengan kerajaan sekarang untuk menghalau US.
  Cuma pada kali ini ayat-ayat al-Quran digunakan untuk menampakan ianya islami semata-mata.Begitu terdesaknya sampai sanggup menjual ayal-ayat Tuhan dengan harga yang murah, semata-mata nak membela makar Najib dan 1MBD!

 Surat terbuka Hj Hadi mempertikaikan peranan dan peran DoJ ialah terang jikalau Ketua Penerangan Pas at-Tontowi membuat kenyataan sebagai menyokong surat Hj Hadi perihal campur tangan kuasa abnormal Amerika dengan katanya :
Tindakan individu tertentu membuat laporan berhubung skandal berkenaan ialah bukti campur tangan abnormal di negara ini.

PAS berpendapat ada pihak tertentu yang pergi "meronda" membuat aduan di Paris, Switzerland dan AS semoga pihak berkuasa negara abnormal mengambil tindakan dalam info 1MDB.

Menganggap mereka sebagai "singkat akal", Ketua Penerangan PAS Nasrudin Hassan berkata, parti itu juga tahu ada pihak yang sengaja menjemput AS untuk campur tangan dalam urusan dalaman Malaysia. di sini
  Siapa sebetulnya yang 'singkat logika ' @ 'akal pendek'?

 Saya malas nak ulas perihal tuduhan-tuduhan liar penulis 'akal perndek ini yang merewang-rewang tuduh DAP Abang Besar dalam PH, kebiadaban dan campur tangan DAP dalam hal ehwal agama Islam, Melayu dan terhadap Raja-raja.. bagai...

 Cuma aku ternampak 'Kedunguan dan bebal' siakal pendek ini yang tidak semena-mena dalam tulisannya itu memuat kenyataan berikut : 
Akhirnya Kit Siang terpaksa menghulurkan salam perdamaian kepada Tuan Guru Presiden PAS. Tetapi setelah itu kembali menyampaikan permusuhannya apabila mahu menyaman Tuan Guru berhubung kenyataan anti-Islam. Bahkan ‘berkempen’ semoga akar umbi PAS melupakan Abdul Hadi.
Masa jikalau pula Lim Kit Siang pergi ziarah Hj Hadi di Rusila yang masih belum sembuh sepenuhnya untuk menghulurkan salam perdamaian kepada Hj Hadi? Kelakar juga si akal  pendek ni jikalau tulis benda yang merapu gitu! Cer baca tulisannya  di sini.
Baca Juga :
Walaupun tanpa saman sivil DoJ, peguam negara boleh dakwa penyangak 1MDB..
Pas dikuasai UG tanggapan tidak oke Muktamar Agung Khas cadangan Almarhum TGNA
KERAJAAN KELANTAN TERLIBAT KUTIP WANG HARAM ?
At-Takiri ni memang patut kena sekeh!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Penulis Harakah Izwan Abdul Halim 'Akal Pendek' merapu"

Post a Comment