Berita Semasa

Pas yakni 'Musang berbulu ayam' - Mudah dikenali!

Timbalan Mursyidul Am Pas Datuk Ahmad Yakob berkata Pas yakni 'Musang berbulu ayam' - Mudah dikenali!

 Timbalan Mursyidul Am Pas Datuk Ahmad Yakob berkata,"Kita tak lawan nakal tapi kita ada dasar sendiri. Kita meletakkan calon mengikut keputusan parti dan keputusan itu bukanlah bertujuan untuk memperkecilkan mana-mana pihak."

 Cukup-cukuplah memperbodohkan diri sendiri wahai Mat Yakob! Jangan pula mahu memperbodohkan orang lain.

 Kenyataan arogan Mohd Amar bahawa Pas bukan sahaja akan bertanding di Permatang Pauh malah akan meletakkan calonnya di semua kerusi PKR yakni terang bertujuan untuk melawan pakatan pembangkang.  
“Kita lawan, lawan tetap lawan, memang kalah nombor dua. Kalau lawan satu sama satu Alhamdulillah. Kalau tiga penjuru pun kita lawan juga.
“Setakat ini memang dah (kita lawan) alasannya kita tidak ada relasi dengan PKR, jadi mana-mana kerusi PKR kita akan bertandinglah...itu terserah kepada kita,”  demikian kenyataan bongkak Mohd Amar.
  Adalah lebih bijak jika Mat Yaakub mengakui dakwaan Tony Pua bahawa hasrat Pas untuk meletakkan calon di kubu besar lengan berkuasa nakal termasuk di kerusi DAP adalah terang mahu menewaskan pakatan nakal pada PRU14 biar Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak terus abadi menjadi perdana menteri.
 
Tak lawan PH, tapi suruh pilih Umno!
Pas tidak perlu menafikan penyertaan Pas dalam PRU14 kali ini bertujuan mewujudkan pertandingan tiga penjuru untuk memecahkan undi pembangkang. Sebab itulah Pas meletakan calonnya dikerusi-kerusi yang dimenangi oleh Pakatan Harapan.


 Kalau benar tujuan Pas mahu menumbangkan Umno BN, sudah tentulah Pas akan menumpukan di semua kerusi yang dimenangi oleh Umno BN bukan di kerusi PKR dan DAP!

  Pakatan Harapan telah banyak kali menjemput Pas biar bermuafakat berafiliasi untuk lawan Umno BN. Tidak menyertai dalam gabungan Pakatan Harapan pun tidak mengapalah - ajak berbincang untuk mengelakan terjadinya pertandingan tiga penjuru, namun itu pun Pas tolak mentah-mentah!


Tiada kerajaan boleh terbentuk tanpa Pas?
   Malah Pas berasa lebih megah dan lebih arogan kononnya semua parti politik perlu sokongan darinya. 

 Pas menjual kisah kepada para penyokongnya : lihatlah, Pakatan Harapan mahukan kita... Umno pun mahukan kita hinggakan pemimpin Pas masing-masing jadi 'Besar Kepala' lalu menganggap Pas sebagai 'King Maker' dengan anggapan kononnya tiada kerajaan boleh terbentuk tanpa Pas!

 Dan anihnya, para pengikut Pas yang taksub percaya dengan kisah katun dari pemimpin mereka.

  Woi, tolonglah sedar diri, Pakatan Harapan ajak Pas berunding bersama biar masing-masing akan lebih selesa dapat bertanding satu lawan satu dengan Umno BN. 

  Pakatan Harapan mahu mencari jalan biar dapat mewujudkan win-win situation kata omputehnya - Pas untung, Pakatan Harapan pun boleh untung. Tapi Pas mengambil keputusan yang sebaliknya iaitu win-win situation dengan Umno BN! 


 Itu sebabnya yang mendorong Pas mahu bertanding banyak kerusi sampai 140 kerusi, tapi mahu menang hanya 20 kerusi sahaja! Kerana peran utama Pas ialah pecahkan undi pembangkang. Makara yang baki 120 kerusi tu bolehlah dapat kepada Umno BN!

  Perangai Pas amat sempurna sekali dengan perumpamaan Melayu - 'Musang berbulu ayam' tetapi ianya mudah dikenali alasannya ayam hanya ada dua kaki!

 Walaupun Pas kata tak lawan nakal dan ngaku kononnya tetap mahu lawan Umno BN dan cuba menonjolkan dirinya  sebagai sebuah parti nakal bertujuan mahu mengelirukan rakyat biar undi nakal berpecah.

  Bukti-bukti yang konkret dan terang dapat kita lihat ibarat perbezaan 'kaki' yang saya sebut tadi ialah Pas terus menyerang Pakatan Harapan. Dimomok-momokan bahawa DAP anti Melayu, anti Islam! PKR dan AMANAH pula dituduh Islam Liberal dan Sekular! Malah AMANAH difitnah sebagai khadam kepada DAP!

   Dahlah kutuk dan hina parti lain, tanpa berapa malu, ia angkat dirinya pula sebagai pejuang Islam! 

 Apakah Islam di Kelantan benar- benar sudah terbela dan Pas benar-benar mentadbir Kelantan dengan adil dan saksama sebagaimana tuntutan Islam? Banyak boleh diperkatakan dan dibincangkan mengenainya - problem dengan orang asal Kelantan, problem pembalakan, problem mangsa banjir yang masih tidak mendapat pembelaan yang sewajarnya....berderet jika nak disenaraikan!
  
 Dan yang paling menampakan kebodohannya, bila Mat Yakob dalam kenyataannya mencadangkan DAP letak semua calon mereka di Kelantan ... Alahai Mat Yakob, DAP bukan nak lawan Pas. Lawan DAP ialah MCA dan Gerakan. Takkanlah seorang MB besar begitu cetek pemikirannya??

  Dan apa kata, jika DAP saran balas ajak Pas bertanding di semua kerusi DAP di Pulau Pinang? Kata nak sangat lawan DAP kan? Kan? Kan?




Baca Juga :
Keganasan rumah tangga : Kalangan agamawan turut terlibat !
Mengapa Dap menjadi sasaran Pas?.
Fatwa Hj Hadi :  Wajib sokong DAP, haram sokong Umno sampai kiamat!
Scandal Carbon Credit Kelantan - Climate Protectors Sdn Bhd Buntu..?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Pas yakni 'Musang berbulu ayam' - Mudah dikenali!"

Post a Comment