Berita Semasa

Pas wajib menghalang Umno BN untuk terus melaksanakan kezaliman.


  Hj Hadi kalau beliau benar-benar mahu bertaawun atau mengambil sikap tolong menolong dengan Umno dalam kebaikan dan bukan kejahatan, beliau dan Pas sepatutnya membantu Pakatan Harapan menumbangkan kerajaan Umno BN yang ada sekarang ini

 Kerana Nabi SAW telah menunjukkan teladan yang terang kepada kita semua bagaimana teladan sikap saling menolong dalam kebaikan dan ketakwaan yang pernah Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam sabdakan:

انْصُر أَخَاكَ ظَالِمًا أَوْ مَظلُو مًا قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ هَذَا نَنصُرًُهُ مَظْلُومًا فَكَيْفَ نَنْصُرُهُ ظَالِمًا قَالََ تَأْخُذُ فَوْقَ يَدَيْهِ
 Bantulah saudaramu, baik dalam keadaan sedang berbuat zhalim atau sedang teraniaya. Ada yang bertanya: “Wahai Rasulullah, kami akan menolong orang yang teraniaya. Bagaimana menolong orang yang sedang berbuat zhalim?” Beliau menjawab: “Dengan menghalanginya melaksanakan kezhaliman. Itulah bentuk bantuanmu kepadanya.” [HR. al-Bukhâri]

 Pas wajib menghalang Umno BN untuk terus melaksanakan kezaliman. Pas wajib bahu-membahu nakal dalam usaha menumbangkan Umno BN dalam PRU akan datang; bukan berhubungan dan bersekongkol untuk meneruskan kerajaan keleptokrasi Najib.

 Wahai Hj Hadi, kau berhentilah daripada menyesatkan pengikut kau dengan membuat alasan yang bukan-bukan untuk bersama Umno BN kerana Rasulullah telah menunjukkan petunjuk yang terang mengenai cara bertaawun dengan mereka yang sedang melaksanakan kezaliman.

 Presiden Pas Hj Hadi dilaporkan di sini berkata permuafakatan antara PAS dan UMNO ialah atas konsep 'taawun' iaitu penyatuan atau kerjasama dalam perkara kebaikan bukan perkara kejahatan, kata Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

"Pendirian aku sama dengan pendirian PAS dan Majlis Syura Ulama. Bekerjasama atas konsep taawun dalam perkara kebaikan bukan perkara kejahatan.

"Allah berfirman dalam Surah Al-Maidah ayat 2: "Dan hendaklah kau bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertaqwa dan janganlah kau bertolong-tolongan pada melaksanakan dosa (maksiat) dan pencerobohan," katanya.
Baca Juga :
Ceramah Pakatan Harapan tidak mendapat sambutan
MENILAI AMANAT HAJI HADI DENGAN ADIL
KALAU ANAK JANTAN, LAWAN DENGAN PASUKAN JOHOR
Kerjasama Pas dan Umno untuk rampas Selangor

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Pas wajib menghalang Umno BN untuk terus melaksanakan kezaliman."

Post a Comment