Berita Semasa

Parti AMANAH jangan ikut kelaku Pas yang keji

PAS Perak menfailkan tiga petisyen pilihan raya umum ke-13
(PRU13) di Mahkamah Tinggi di Ipoh pada 13 Jun 2013
 Dalam PRU13 lalu, terdapat beberapa kes dimana PAS kalah tipis dan terdapat bukti bahawa pihak lawan mengamalkan rasuah politik. Maka Pas telah mengarahkan ahlinya supaya memfailkan petisyen ke mahkamah dengan kesepakatan bahawa Pas akan bertanggungjawap keatas segala risiko.

 Malangnya apabila kes dibawa ke mahkamah, mereka kalah dan didenda dengan jumlah yg tidak masuk logika dan Pas pula berlepas tangan tidak mahu bertanggungjawab ke atas kesepakatan untuk menanggung semua kos dalam petisyen.

 Pas tidak bersikap adil dan wajar

Jelas sikap Pas yang munafik, mengaku memperjuangkan Islam tetapi mungkir kesepakatan dan tidak mahu bertanggung jawab!

 PAS yaitu zalim… Memang kita lihat terang betapa zalimnya Pas dalam perkara ini kerana mengakibatkan ramai dikalangan bekas pencetus ini akhir mengikut arahannya tetapi kini telah teraniaya kerana terpaksa menghadapi diisytiharkan MUFLIS sekiranya tidak dapat melangsaikan denda akhir kalah petisyen.

 Pengainiayaan sebegini turut diberlaku keatas seorang sobat berjulukan Ridzuan Asit dari Kuala Kangsar yang beritanya tersiar di sini . Dia yaitu seorang pesara warden Penjara Taiping yang tidak berkemampuan dan serba kekurangan. 

 Tetapi bagaimana pula tindakan AMANAH sendiri dalam menghadapi kes tersebut?

 Apakah nasib malang yang menimpa bekas pencetus parti lama ini dibiarkan tanpa sebarang pembelaan?

 AMANAH pernah membantu Mazlan Aliman melancarkan tabung dukungan dikala dia berdepan kemungkinan diisytiharkan muflis akhir dikenakan denda RM500,000 kerana memfitnah Felda.

Begitu juga dikala Mat Sabu dikenakan saman RM 200 ribu Isu Projek Kad Pengenalan Sabah semasa dia menjadi Timbalan Presiden PAS dulu. 

 Kita sanjung dan puji sikap prihatin dan kebertanggungajwaban AMANAH sebagimana yang tersebut. Syabas AMANAH!

 Janganlah hendaknya sikap tersebut hanya terbatas kepada mereka yang ibarat Mazlan Aliman atau Mat Sabu yang merupakan pemimpin-pemimpin di peringkat nasioanal maka mereka mendapat pembelaan.

 Tetapi mereka yang hanya merupakan pemimpin kecil diperingkat tempat dibiarkan terkapai-kapai sendirian tanpa pembelaan.

 Ingatlah bahawa mereka ini keluar Pas untuk menyertai AMANAH kerana terpikat dan cenderung memilih wadah perjuangan AMANAH dgn usulan yang diwarwarkan – Rahmatan lil-‘Alamiin yakni untuk menyampaikan Keadilan dan Kesejahteraan.

 Parti Amanah Negara perlu prihatin dalam persoalan mereka ini dan buktikan apa yang dikatakan itu bukanlah rethorik semata-mata.

ڪَبُرَ مَقۡتًا عِندَ ٱللَّهِ أَن تَقُولُواْ مَا لَا تَفۡعَلُونَ
 Mafhum : Amat besar kebencian di sisi Allah, kau memperkatakan sesuatu yang kau tidak melakukannya. [as-Saff :3]

Penampilan AMANAH sebagai wadah gres yang memperlihatkan Islam sebagai “Rahmat kepada Seluruh Alam” akan lebih dirasai rakyat seluruhnya bila ia benar-benar bertindak secara inklusif untuk menyampaikan Keadilan dan Kesejahteraan merentasi semua kaum, agama dan budaya; termasuklah kepada hebat sendiri.
Baca Juga :
Konvensyen Praya AMANAH Nasional
ISMA : Kemenangan PH nanti umpama "keluar lisan singa, masuk lisan buaya
Sambutan Hari Raya  AMANAH GOPENG  Meriah
Tujuh Janji HAR^PAN bukti Agenda Islam

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Parti AMANAH jangan ikut kelaku Pas yang keji"

Post a Comment