Berita Semasa

Para lebai sudah menyedari kebodohan mereka dahulu ...

Bila aku baca goresan pena teman aku Greenbog di sini aku juga turut tertanya-tanya :  Kenapa PAS tidak galak menyerupai dulu ya?

Kerana seingat saya, dikala selesai Jun 2016, jikalau DoJ mula bertindak untuk menerima semula asset yang dibeli melalui dana yang disonglap dari 1MDB, bukan main lagi puak-puak walaun ni tampil berebut-rebut untuk menjilat Najib.

 Seorang demi seorang tampil pertanda kebodohan masing-masing konon-kononya berjiwa patriotik. Mereka tidak mahu US campurtangan dalam urusan Malaysia! Ewah! Kepala bana koranglah!

Tetapi yang sesungguhnya hanya mahu mengampu Najib.


Ianya dimulakan sendiri oleh Lebai Ha Ha yang mengeluarkan kenyataan :
Kita benci Umno tapi tak akan panggil US untuk jatuhkan Umno. Kita tidak akan benarkan kuasa abnormal masuk campur. Kalau US masuk Malaysia, kita akan bantu-membantu dengan kerajaan sekarang untuk menghalau US

Sekonyong-konyong si Mokhtar Senik pun datang menggosok bagi tambah kilat lagi :
Pandangan politik yang cukup terang dan jauh dari seorang politikus dan ulamak. Tunggu dengar apa pula komen DAP dan PAN ... jangan jadi Hamid Karzai dan Najibullah versi Malaysia sudah laaa
Naib Presiden PAS Idris Ahmad pula berkata,  PAS menafikan dia membela Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak susulan langkah Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat mendedahkan kononnya wujud korupsi dan kecurian wang dalam syarikat milik negara 1MDB.

"Mereka memutar belit kenyataan Hadi. Tak habis-habis hendak fitnah kepada PAS,” katanya lagi.

 Nampak sangat puak-puak lebai ni semua tak faham ihwal apa yang dinyatakan oleh DOJ AS tersebut yakni mereka menjumpai bukti bahawa ada terdapat wang rompakan di Malaysia yang disimpan di negara mereka...mereka kasihankan rakyat Malaysia yang naif dan berpura-pura naif. Mereka akan rampas wang tersebut dan pulangkan semula kepada rakyat Malaysia...Adakah orang lain yang menjumpai barang kita yang dicuri dan ingin memulangkan semula barang tersebut wajar kita tuduh sebagai mencampuri urusan kita?

 Apabila DoJ US mengemukakan tuntutan gres mereka terhadap asset yang disonglap dari dana 1MBD, Lebai Ha Ha pun senyap sepi. Mungkin kerana terlalu banyak ubat untuk ditelan....

  Tapi yang amat terang yakni kerana sudah menyedari kebodohannya dahulu, maka kini Lebai Ha Ha tidaklah panik macam dulu seakan-akan US nak datang serang Malaysia!

 Semoga lebai-lebai Pas terus diberi hidayah oleh Tuhan SWT untuk menentang kemungkarann termasuklah Kleptokrasi.

Jadikanlah kata-kata Baginda Nabi SAW yang sekiranya anaknya Fatimah mencuri,nescaya baginda akan memotong tangannya sebagai panduan dan ingatan.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Para lebai sudah menyedari kebodohan mereka dahulu ..."

Post a Comment