Berita Semasa

Pakatan Harapan tidak akan berafiliasi dengan PAS dalam Pilihanraya Umum ke-14

   Rafizi Ramli kini sedang berusaha untuk menerima sokongan akar umbi KEADILAN untuk memanggil Kongres Khas semoga keputusan sama ada masih mahu berunding  dengan PAS itu dapat diputuskan di Kongres Khas, bukan ditentukan oleh segelintir pimpinan KEADILAN.

  Usaha Rafizi tersebut walaupun ianya ada termaktub dalam Perlembagaan Keadilan dengan syarat2 tertentu, Rafizi telah mendapat pelbagai respon yang kontra dan positif.

  Namun, yaitu tidak wajar dan agak keterlaluan kalau ada yang tidak bersetuju dengan cadangan Rafizi tersebut telah mengecam peribadi Rafizi dan menuduhnya sebagai pemecah belah parti. Sila baca kenyataan Rafizi tersebut yang boleh diakses di sini.

 Walaupun pada anggapan ramai dilema dalaman KEADILAN biarlah jago KEADILAN dan pemimpinnya selesaikan; namun hakikatnya segala tindak tanduk sebagai jago komponen Pakatan Harapan, pastinya ia akan menunjukkan kesan yang besar kepada usaha Pakatan Harapan untuk memenangi PRU 14. 

 Memandangkan betapa perlunya perkara tersebut ditangani dengan segera, Majlis Presiden Pakatan Harapan telah mengeluarkan kenyataan resmi behubung kerjasama dengan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) ibarat berikut:
1) Pakatan Harapan tidak akan berhubungan dengan PAS dalam Pilihanraya Umum ke-14 (PRU-14); dan
2) Pakatan Harapan sedang merangka taktik untuk kemungkinan menghadapi pertandingan tiga penjuru dalam PRU-14.
 Maka dibutuhkan dengan kenyataan tersebut, objektif kemenangan PAKATAN HARAPAN pada PRU14 ini di utamakan dan diberikan referensi semoga kemenangan yang dicita menjadi kenyataan.
Baca Juga :
Ejen Umno : Ini Jawapan Rafizi
PAS Tersungkur di Kedah dan Trengganu Ketika Mengaku Kuat
PENJELASAN UNDANG-UNDANG BERHUBUNG KEDUDUKAN KES FITNAH HADI AWANG (PAS) vs CLARE REWCASTLE-BROWN (SARAWAK REPORT) DI LONDON, UNITED KINGDOM !!!
Perbicaraan sebenar belum berlaku lagi... walaun dah seronok sangat ?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Pakatan Harapan tidak akan berafiliasi dengan PAS dalam Pilihanraya Umum ke-14"

Post a Comment