Berita Semasa

Nurul Islam : Hj Hadi Presiden PAS membenarkan ambik duit UMNO?


 Apa sudah jadi dengan para walaun yang kini sedang berkecamuk saling bercakaran sesama mereka sendiri. 

 Sekumpulan walaun marahkan Nurul Islam kerana mendakwa  bahawa Hj Hadi Presiden PAS membenarkan ambik duit UMNO ....

Bagaimana soalan mengenai duit habuan  daripada Umno boleh timbul? 

Takkanlah sebagai pejuang Islam tetapi masih tidak faham-faham ihwal mendapatkan sogokan atau dedak sampai 4 kali bertanyakan soalan yang sama?


 Apakah kerana mereka tidak faham jikalau melihatkan perbuatan Hj Hadi sendiri bertentangan dengan apa yang disyarahkan?Jangan cuba-cuba makan kecerdikan orang.Kita perlu
berdikari. Ahli kita ramai dikalangan koprat-koprat
  Kes mendapatkan dedak dari Umno akan terbongkar juga jikalau dibicarakan di London nanti. Editor Sarawak Report , Dato Husam dan YB Rafizi Ramli masing-masing mendakwa Pas terima dedak dari Umno!

  Tiba-tiba pula Nurul Islam keluarkan dongeng yang Hj Hadi Presiden PAS membenarkan ambik duit UMNO ....

Status ini sudah dipadam oleh admin. Kenapa?

Pertemuan Yang Melegakan

Beberapa hari sebelum Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang dijadualkan untuk menjalani rawatan di IJN kami Mengadakan ziarah mahabbah bertemu dengannya.Pertemuan selama kira-kira dua jam 2 jam terisi hangat dengan perbincangan soal jawab seputar gosip antarabangsa. Perbincangan bagi kami demi memastikan kajian scenario dunia Islam hari ini selari dengan pandangan Tuan Guru. Segala reality dikaitkan dengan sejarah jatuh berdiri Islam.
Asalnya pertemuan ini biarlah ekslusif  menjadi rekod kami sahaja. Kami datang pun bukan untuk berselfie, yang ada ini pun bukan dari kamera kami. 
Namun baru-baru ini ada makhluk yang memanupuasi gambar pertemuan kami untuk menjustifikasikan kononnya, Tuan Guru menunjukkan respon yang positif terhadap amalan mendapatkan sogokan musuh. Ternyata dakwaan tersebut yakni fitnah keatas Tuan Guru. Saya sertakan pautan di bawah:

Kami sempat juga bertanyakan duduk perkara tersebut sebanyak empat kali.Jawapan Tuan Guru konsisten : 


 • Kita mesti pelihara maruah dan jati diri sebagai pejuang Islam. Jangan cuba-cuba makan kecerdikan orang. Kita ada sejarah untuk dijadikan iktibar.
 • Kita perlu berdikari. Ahli kita ramai dikalangan koprat-koprat. Kita tidak kebulor dengan sogokan musuh.
 • Dahulu Ust Hasan Shukeri pernah disua dana oleh CIA, dia tolak dengan tegas.

 • Kali keempat kami mengemukakan soalan yang sama, Tuan Guru menghuraikan konsep kekerabatan politik tahaluf dan isti’anah.
  Legalah kami mendapatkan jawapan-jawapan dari Tuan Guru kami. Kami akan jadikan sebagai bekalan hujah. Jika ada makhluk menggunakan nama Tuan Guru demi menghalalkan kerja gila mereka.
  “Lain kali datang lagi. Seronok dengan percambahan minda dan bertukar-tukar fikiran.”
  Demikianlah ucapan Tuan Guru sebelum kami berangkat pulang. Kami seronok sunggoh kerana suasana perbincangan kami memang benar-benar hidup. Namun tidak tahulah samada selepas ini kami boleh lagi bertemu atau mungkin berdepan dengan kesukaran yang bermotif sekatan.
  Tiba-tiba teringat sikap Bani Israel yang gemar menggunakan nama para Nabi mereka untuk menghalalkan penyelewengan yang mereka lakukan.
  Abdul Mu’izz Muhammad

  5 Ogos 2017
    Hj Hadi sebelum ini menganjurkan pertemuan sulit yang dinafikan diperingkat awal, tetapi diakui sendiri pimpinan yang terbabit selepas diakui berlaku pertemuan sulit oleh Pak Lah, Perdana Menteri Malaysia dikala itu? ( Ada yang dedahkan ihwal jawatan-jawatan Menteri dan Timbalan Menteri dibincangkan dalam pertemuan tersebut....)
  Baca Juga :
  Bagaimana duduk perkara boleh makan dedak Umno atau tidak boleh makan dedak Umno itu boleh timbul?
  Tidak mustahil selain makan nasi, insan juga makan dedak!
  APA YANG TUAN HJ IBRAHIM TUAN MAN SERTA 30 ORANG AHLI JAWATANKUASA PUSAT PAS PUAS HATI DENGAN PENERANGAN ARUL KANDA?!
  PAS PATUT KONGSI INFO 1MDB

  Subscribe to receive free email updates:

  0 Response to "Nurul Islam : Hj Hadi Presiden PAS membenarkan ambik duit UMNO?"

  Post a Comment