Berita Semasa

Nik Abduh asyik serang Cina DAP, tapi tak serang Cina Jho Low... kenapa??


 Nik Abduh semakin meracau. Seperti mana biasa, ia istiqamah menyerang DAP. Semua salah DAP!

Kali ini ia tuduh DAP cuba menyekat usaha Pas menerima sokongan bukan Islam terutamanya kaum Cina.Baca lagi di sini

Pertamanya biarlah saya tanya soalan ndeso kepada Abduh : Kenapa kau benci sangat dengan Cina DAP??

Tetapi saya hairan, tak pernah pula kau menyerang atau menyatakan kebencian kau kepada Cina Jho Low yang songlap dana 1MBD bersama Najib yang jumlah berjuta-juta ringgait!

 Bagaimana kau mahu DAP sokong Pas, setelah siang malam kau fitnah dan serang DAP, adakah patut kau mahu DAP berkempen supaya komuniti Cina menyokong Pas?

 Setelah Pas menakut-nakutkan orang Melayu dengan memfitnah DAP sebagai anti Islam, anti Melayu, mahu jadikan Pulau Pinang negeri Kristian ... tiba-tiba Nik Abduh meroyan tuduh DAP cuba menyekat usaha Pas menerima sokongan bukan Islam.

"Cumanya kita akuilah sokongan itu (daripada bukan Islam) untuk PRU14 (Pilihan Raya Umum Ke-14) kita tidak akan dapat sebagaimana dalam PRU13 lepas," kata Abduh.

  Memang Pas mendapat sokongan daripada komuniti Cina pada PRU13 dulu kerana bertahaluf siasi dengan DAP. Pas tidak serang DAP dan DAP tidak serang Pas sebagaimana hari ini. 

 Malah Pas dan DAP termasuk Keadilan berafiliasi dalam Pakatan Rakyat mengadakan roadshow ke seluruh negara.

 Pas hanya bersikap mesra dengan Umno tetapi memusuhi AMANAH, Keadilan,  dan DAP.

Pas tuduh AMANAH sebagai pengkhianat kerana keluar dari parti itu dan badan parti baru. Pas menganggap AMANAH lebih teruk dari musuh kerana 'keluar dari jemaah' dan 'perlu dihapuskan'. Ini semua memberi gambaran bahawa orang AMANAH yang keluar dari 'jemaah' yakni keluar dari Islam! Hingga pribadi tidak mahu mengadakan sebarang perbincangan dengan AMANAH.

Pas putus tahaluf siyasi dengan Keadilan dengan pelbagai tuduhan. Yang antaranya ialah kerana melanggar moral kerjasama dalam politik menyerupai menyerang pimpinan Pas dan membuat tuduhan palsu yang merosakkan imej Pas. (Nak tergelak sunggoh!!)

Keadilan juga dituduh tidak menyokong malah menentang sebahagian jadwal Islam yang dibawa oleh Pas menyerupai RUU355 sampai ada pemimpin Pas yang mengancam nak tanam Dr Wan Azizah di jirat Cina!

Begitulah juga dengan tuduhan-tuduhan berupa fitnah terhadap DAP yang kononnya anti Islam, anti Melayu bagi bertujuan mahu menakut-nakutkan orang Melayu terhadap  parti itu.

Sebaliknya , Kerajaan Negeri Pulau Pinang tela melakukan pelbagai jadwal yang membela Melayu dan Islam yang antaranya adalah:

 Pembinaan Kompleks Mahkamah Syariah bernilai RM36 juta sebagai usaha meningkatkan syiar Islam di Pulau Pinang

 Mendapatkan tanah dari bukan Islam untuk tujuan meluaskan tanah perkuburan Islam di negeri itu  Memperuntukkan dana kepada pembangunan hal ehwal Islam sebanyak RM55.85 juta bagi tahun 2016 sahaja. Sedangkan hanya RM37.86 juta diperuntukkan oleh kerajaan Barisan Nasional pada 2007

 Menganugerahkan biasiswa kepada pelajar-pelajar Muslim melalui Zakat Pulau Pinang. RM600 diberi kepada pelajar Sekolah Agama Rakyat manakala dana RM20,000 diperuntukkan untuk pelajar Muslim menyambung pengajian di peringkat universiti.

Pulau Pinang juga telah memperkenalkan banyak jadwal perlindungan kewangan termasuk Agenda Ekonomi Saksama yang berjaya membantu 1,375 keluarga bagi tahun 2016 ; yang 81 peratus peserta perlindungan itu yakni dari kaum Melayu. Melalui jadwal berkebajikan pro-rakyat ini, Pulau Pinang merupakan negeri pertama yang berjaya menghapuskan kemiskinan tegar.

Walaupun begitu, DAP tetap ditohmah kononnya Melayu dan Islam di Pulau Pinang ditindas dan dizalimi oleh DAP. Inilah pembohongan dan fitnah yang terus dicanan bagi seram rakyat terutamanya orang Melayu.

Woit! Abduh! dengan segala tindakan Pas yang keji itu, bukan sahaja komuniti Cina akan memulaukan Pas, malah orang Melayu yang waras pemikirannya tidak akan memperlihatkan sokongan kepada Pas.

Orang Melayu akan tolak Pas bukan kerana dihasut oleh DAP tetapi kerana kebodohan Pas sendiri.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Nik Abduh asyik serang Cina DAP, tapi tak serang Cina Jho Low... kenapa??"

Post a Comment