Berita Semasa

Nak saman SR sangat... tapi duit tak cukup!


 Mengikut laporan Ismaweb pada May 1, 2017 lalu, jumlah kutipan bagi membiayai kos saman terhadap Sarawak Report pada pelancarannya di Kedah itu yaitu kira-kira RM23,000 sahaja.

  Hanya RM23,00 sahaja! Begitulah jumlah yang telah diumumkan oleh Pengerusi Tetap Muktamar Tahunan PAS Ke-63, Hussin Ismail pada malam tersebut, mengikut laporan web tersebut.

 Tetapi kelmarin dilaporkan, Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan mengesahkan ‘Tabung Saman Sarawak Report’ yang dilancarkan semasa muktamar di Kedah, April lalu berjaya mengutip hampir RM200,000 ???

 “Alhamdulillah, Tabung Saman Sarawak Report yang dilancarkan semasa muktamar di Kedah, April lalu berjaya mengutip kutipan mencecah hampir RM200,000 untuk bayar khidmat peguam.  sumber

   Benarkah menyerupai apa yang Takiyuddin dakwa itu? Bahawa kini Pas telah berjaya mengutip hampir RM200,000?

 Atau dakwaan ini hanya kerana mahu menutup rasa aib dengan kejayaan crowdfunding SR yang dalam masa 3 hari dilancarkan berjaya mengumpul RM160 ribu?

  Baguslah jikalau sudah dapat kumpul sebanyak tu. Walau bagaimana pun Pas perlu berusaha dengan tin Milonya lagi kerana RM200,000 itu pun hanya cukup untuk membayar yuran awal peguam London mereka berjumpa & penghantaran surat permintaan.

 Sebelum ini Peguam Americk Sidhu pernah menyatakan, pengarang SR, Rewcastle-Brown boleh memohon kepada mahkamah untuk jaminan kos terhadap Hj Hadi kerana dia terlibat dalam tuntutan guaman asing.

 "Dia boleh meminta Hj Hadi untuk deposit terlebih dahulu, katakan 500,000 Pounds Britis – lebih kurang RM2.7 juta untuk menampung perbelanjaan undang-undang dalam kes Presiden PAS kehilangan kesnya," katanya.

 Kalau RM 200,000 itu pun Pas sudah terkial-kial minta belas ehsan pengorbanan dari para ahlinya, bagaimana pula dengan kos pelengkap sebanyak RM2.7 juta lagi...???

 Agak berapa bulan gres Pas bisa mengumpulkan wang sebanyak itu?  Kita tunggu dan lihat apa bahwasanya pemainan Pas ini.
Baca Juga :
Benarkah Pas terlibat dalam skim  'SEMUA TERIMA WANG DARI BN, ITULAH POLITIK'
Pakatan Harapan masih belum serik dengan kerosakan yang Pas lakukan?
Dubuk pakai jubah dan serban pun ambil dengan niat baik
Matthias cabar Nasrudin : Siapa undang campur tangan asing?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Nak saman SR sangat... tapi duit tak cukup!"

Post a Comment