Berita Semasa

Menggila Subky Latif goda Mahfuz semoga kembali semula ...


 Bukan main tinggi melambung puji-pujian Subky Latiff yang dihamburkan kepada Datuk Mahfuz Omar dalam tulisannya di harakahdaily lantaran sarananannya kepada kerajaan Malaysia semoga saman DOJ, Jabatan Kehakiman Amerika.

 Mahfuz sebelum ini telah menyarankan semoga Peguam Negara saman DOJ semoga nama 1MDB dan Pegawai Nombor Satu dapat dibersihkan.

Subky puji Mahfuz sebagai cerdik berfikir dan banyak menunjukkan pandangan yang bernas dan bernilai politik yang tinggi sepanjang beliau berpoliik dalam PAS dan selepas menjauhkan diri dari PAS politiknya dan komennya bertaraf tinggi.

 Subky menaruh cita-cita besar dan cuba menarik hati Mahfuz rujuk semula kepada Pas dengan mengakui kepintaran Mahfuz amat memiliki kegunaan jikalau disumbang semula dalam PAS.

"Kiranya beliau istiqamah dengan PAS, bukan saja beliau untung, PAS pun untung. Saya kata beliau mengatasi kepintaran ramai rakan-rakannya dalam PAS," suatu akreditasi yang nrimo dan jujur dari Subky.

  Subky secara tidak pribadi mengiktiraf dan mengakui kehebatan insan yang berjulukan Mahfuz Omar ini.

 Dan betapa Subky menggambarkan kepada kita semua bahawa Pas ketika ini sangat memerlukan seorang pemikir yang pandangannya bertaraf tinggi menyerupai Mahfuz Omar.

  Secara tidak langsung, Subky seperti mengakui bahawa Pas kini sedang ketandusan pemimpin yang berpandangan tinggi setelah kelompok professional dari parti itu keluar dan menubuhkan parti baru?

 Harap pemimpin Pas yang lain tidak berasa hati dan mencemburui Mahfuz yang mendapat perhatian dan sanjungan Subky.

  Apakah kerana Subky gres kini menyedari betapa pemimpin Pas yang ada kini sangat ketinggalan dalam arus perdana politik tanah air?

  Dikala negara malah satu dunia heboh pasal isu siasatan DoJ yang melibatkan 1MBD, pemimpin Pas sibuk kisah pasal beli juadah puasa dari penjual tak tutup aurat... Ada pula yang bawa fitnah pasal isu kristianisasi di Pulau Pinang... bagai. Ini semua memberi gambaran tahap pedoman pemimpin Pas yang ada hari ini.

 Walaupun begitu tinggi melangit kebanggaan Subky kepada Mahfuz, tapi beliau kata Mahfuz lebih silap, hendak bersama siapa setelah meninggalkan Pas.

  Kesilapan Mahfuz itu melebihi kesilapan Haji Ahmad Fuad,  Dato Mohd Nasir dan Dato Asri yang tinggalkan PAS, ikut kata Subky. 

  Apakah Subky berpandangan bahawa Mahfuz silap keluar Pas setelah Presiden Pas, Hj Hadi dan Naib Presiden Pas, Mohd Amar Nik Abdullah suruh Mahfuz keluar dari PAS?

   Buat apa Mahfuz untuk terus bersama Pas jiga segala pandangannya telah tidak dimanafaatkan oleh Pas.

 Pandangan Mahfuz selama ini tidak dihargai dan diketepikan begitu sahaja hanya kerana beliau bukan seorang ulamak. Malah beliau diketepikan dalam pemilihan Pas pada pemilihan lalu walaupun telah banyak jasa dan sumbangannya kepada Pas.

 Mahfuz dianggap mengkritik dan menyerang parti itu kerana menyatakan pandangannya semoga Pas harus terbuka untuk mendapatkan realiti politik hari ini kerana dan meyakinkan rakyat bahawa tidak akan ada pergaduhan tiga penjuru semasa pilihan raya akan datang.

 "Prospek pergaduhan tiga penjuru hanya akan membuat rakyat kehilangan cita-cita dan keyakinan terhadap Pembangkang," kata Mahfuz.

 Mahfuz turut mencadangkan PAS menarik diri daripada kerajaan negeri Selangor yang turut dianggotai PKR dan DAP bagi pertanda ketegasan prinsip parti Islam itu setelah memutuskan tahaluf siyasi dengan kedua parti tersebut.

 Pas semakin dilihat mahu bermusuh dengan semua orang dan semakin lunak dan mesra dengan Umno dan Barisan Nasional, kata Mahfuz.

 Wahai Tuan Subky, betul atau tidak pandangan Mahfuz ini? Jangan lupa akreditasi Tuan Subky sendiri bahawa Mahfuz selepas menjauhkan diri dari PAS politiknya dan komennya bertaraf tinggi!

 Setelah para walaun, termasuklah Lebai Ha Ha dan Mohd Amar membaca kebanggaan Subky yang disiar dalam Harakahdaily, apakah reaksi mereka terdapa goresan pena Subky itu?

  Adakah mereka akan turut menyesali sikap mereka yang telah menghambat keluar Mahfuz dari parti itu?
Baca Juga :
BAGAIMANA NAJIB BERHARAP UNTUK MENANG
Bodoh luar biasa tuduh bandel bisa pengaruhi DoJ, kata Dr M
Umno menjadi alat pelindung jenayah, kata Tun M
Surat Terbuka Hj Hadi Hanyalah Fitnah dan Mempertahankan Regim Kleptokrasi

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Menggila Subky Latif goda Mahfuz semoga kembali semula ..."

Post a Comment