Berita Semasa

Memberi undi kepada Pas, yaitu menyerupai memberi undi kepada Umno/BN!


 Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata,  Negara perlukan ‘pemandu baru’, PAS sedia ganti BN.

 Pas dengan gagasan Budaya Politik Matang Sejahtera mendabik dada kononnya telah bersedia untuk mengganti BN.

 Menurutnya, PAS bekerja keras bagi mencapai kemenangan setiap kerusi yang dipertandingkan.
 
 Tuan Ibrahim, dalam pengakuannya sendiri pernah sebut, bahawa realiti politik di Malaysia, tidak ada satu parti yang boleh bersendirian. Umno sahaja tidak boleh memerintah negara. Pas sahaja tidak boleh memerintah, DAP sahaja tidak boleh memerintah...

Hj Hadi akan jadi drebar gres menggantikan Najib

 Jadi bagaimana Pas mahu jatuhkan BN dan perintah negara kalau Pas bersendirian dan tidak mahu bersama dengan parti-parti lain yang telah bergabung mahu menumbangkan BN?

  Oh! Senanglah itu! Kata Tuan Ibrahim lalu ia berhujah dengan teori 'minor controls the majority!'


 Kata Tuan Ibrahim, " Kalau Pas dapat 20 kerusi Parlimen, Ketika itu kalau kita (Pas) sokong Pakatan Harapan, Pakatan Harapan akan memerintah.

" Kalau kita sokong BN, BN akan memerintah. Kerusi Pas pada saat itu mahal..."

 Teringat akan hujah balas Saifuddin Nasution Ismail yang berkata, parlimen Malaysia ada 222 kerusi. Katakanlah BN dapat 100 kerusi, Pakatan Harapan juga dapat 100 kerusi dan yang selebihnya dimenangi oleh Pas...

"Pas memusuhi DAP, Pas memusuhi PKR, Pas memusuhi Amanah ... tuan-tuan ingat Pas akan memihak kepada Pakatan Harapan atau BN?" Tanya Saifudin kepada kita semua...

  Sudah tentu Pas akan memihak kepada BN dan BN akan terus awet perintah Malaysia! Orang-orang Pas jangan mimpilah kononnya Hj Hadi akan jadi drebar gres menggantikan Najib!

 Yang terkini, Nasruddin Tantawi mengumumkan Pas akan bertanding sampai meningkat 100 kerusi! Sasaran menang Pas tetap istiqamah 40 kerusi.

Bermakna, 60 kerusi lagi tu, Pas memang tahu mereka akan kalah! Tapi mahu bertanding banyak kerusi kerana bertujuan untuk memecahkan undi badung dan menunjukkan kelebihan kepada BN.

 Untuk rekod, pada PRU 13 Pas bertanding 73 kerusi dan hanya menang 21 kerusi saja. Jangan lupa kemenangan 21 kerusi itu pun kerana dibantu oleh Pakatan Rakyat....

Ini bermakna, memberi undi kepada Pas, yaitu menyerupai memberi undi kepada Umno/BN!

Tadbir Urus Kerajaan Islam Pas tidak efisen

 Kemudian Tuan Ibrahim kata persoalan-persoalan menyerupai kebajikan, kebersihan, keselamatan pekerja, pembelaan golongan tertindas, tadbir urus kerajaan, sistem kenegaraan sebagai medan dakwah yang sangat luas.

 Tuan Inrahim bercakap seperti rakyat tidak nampak dan menyedari kegagalan urus tadbir kerajaan Pas di Kelantan.

 Apabila orang ramai merungut kerana tidak berpuas hati dengan perkhidmatan PBT mengenai pengurusan sampah yang tidak dikutip, mereka diherdik dengan kata-kata yang angkuh.

 Timbalan Menteri Besar, Dato' Mohd Amar dengan sombong telah membidas dan mengancam mereka dengan kata-kata berikut :
 "Seluas-luas Kota Bharu ni dio napok sapoh. Tidok ko gong eh? Sebesar-besar Kota Bharu sapoh hok dio napok"

 "Hok jenis lagu nilah, ada akai tak pakai, mata tak sih tengok barang molek, pendengaran tak ngerti dengo barang baguih...maka ilahi kata, masuk neraka! 
  Pas gagal membela malah menindas rakyatnya

 Kerajaan Kelantan masih gagal membela kebajikan mangsa-mangsa banjir yang lalu. Ramai yang masih tidak berumah dan tinggal dalam pondok usang dan khemah-khemah.

 Kerajaan Pas juga dikatakan menindas kehidupan orang asli dengan membenarkan pembalakan haram menceroboh kawasan-kawasan penempatan mereka.

 Husam Musa pernah mendedahkan mngenai tunggakan caruman guru-guru YIK yang berjumlah RM 14.6 juta sampai menjadikan pelbagai kerumitan kepada pencarum/peminjam dan semakin makin parah kerana tunggakan makin hari makin besar.

Husam juga turut mendedahkan, 61 orang guru ini telah pun bersara tetapi gagal menikmati fasilitas atas caruman mereka kerana tunggakan itu. Itu belum lagi melibatkan jawatan tetap dan berpencen yang menyebabkan kebajikan guru tidak dapat dipenuhi.

  Beriya benar Tuan Ibrahim mencadangkan 'kerajaan teknokrat' tetapi kenapa Pas tidak jadikan Kelantan sebagai model kerajaan teknorat? Lantik Exco ugama pun yang tidak cukup kelayakan.

 Kerajaan Pas Kelantan mengakui telah melaksanakan kesilapan dalam perjanjian projek pembangunan Lembah Sireh sehingga menyebabkan tujuh projek yang dijanjikan syarikat pemaju Liziz Standanco Sdn. Bhd. tidak dilaksanakan. Baca di sini

 Terbukti Pas telah gagal membawa kesejahteraan kepada rakyat Kelantan dan rakyat Kelantan tidak perlu menunjukkan mandat gres kepada Pas untuk terus mentasbir Kelantan.

Apa yang rakyat Kelantan perlu ingat ialah : Memberi undi kepada Pas, yaitu menyerupai memberi undi kepada Umno/BN! Berilah undi tuan-tuan kepada HARAPAN.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Memberi undi kepada Pas, yaitu menyerupai memberi undi kepada Umno/BN!"

Post a Comment