Berita Semasa

Matthias cabar Nasrudin : Siapa undang campur tangan asing?


 Peguam Matthias Chang mencabar Nasrudin Hassan untuk menyatakan sama ada ia antara yang dimaksudkan sebagai “individu” yang mempelawa campur tangan asing.

Chang mengulas kenyataan Ketua Penerangan PAS, Nasrudin Hassan yang mempersoalkan motif mereka yang membuat aduan kepada pihak berkuasa luar negara sehingga mencetuskan siasatan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) yang baru-baru ini mengeluarkan dokumen 251 muka surat mengenai kecurian dana 1MDB untuk membeli aset mewah.

 Chang menunjukkan Nasrudin AS$1 juta sekiranya dapat menunjukan ia terbabit berpakat dengan pihak berkuasa AS dalam gosip 1MDB, menyerupai dituduh beberapa blog pro-kerajaan.

  Nasrudin @ at-Tontowi jangan buat derk jer. Kalau berani dan yakin apa yang kau katakan itu benar, sambutlah cabaran Chang ini.

  Islam itu tinggi, tiada yang lebih tinggi darinya…Takanlah kau dengan imej seorang lebai suka kalau digelar pondan bau tanah kerana takut dengan cabaran Cina bukan Islam itu? Ingat ya, Islam itu tinggi, tiada yang lebih tinggi darinya....Jangan malukan Islam; kau sambutlah cabaran Cina bukan Islam tu ya??

  Semalam, bukan main lagi kau sokong pendirian Hj Hadi yang tidak mahu DoJ dan pihak berkuasa absurd “campur tangan” urusan 1MDB.

  Kamu sebutlah terang-terang nama Mathias Chang dan Kamarudin Abu Hassan yang pergi buat aduan diParis, Switzerland dan AS, jemput pihat luar ambil tindakan terhadap 1MBD. Ada berani??

 “Saya difahamkan bahawa telah ada dalam pengetahuan awam dan belum dinafikan oleh individu-individu terbabit bahawa merekalah yang pergi ronda buat aduan di Paris, Switzerland dan AS semoga pihak luar ambil tindakan terhadap gosip 1MDB.

 “Soalnya, apa motif mereka buat aduan di US mengenai gosip 1MDB? Kenapa singkat logika mereka, lapor hal negara kita kepada Amerika yang berlagak polis dunia itu?

 Kita tahu ada pihak yang sengaja jemput AS campur tangan gosip dalam negara kita,” kata hebat Parlimen Temerloh itu.

 Sebenarnya mereka berdua itu yaitu "penyelamat negara" dan bukannya "musuh" tidak sebagaimana kau yang hanya macam burung tiong yang hanya mengulang sebut segala apa yang Lebai Rusila ucapkan untuk mengampu dan membela regim kleptokrat Najib.
Baca Juga :
CAMPURTANGAN LUAR?
KETUA PENERANGAN PAS BANGANG DAN TAK FAHAM UNDANG-UNDANG!! BELIAU BEROTAK UDANG!! SAYA AKAN SAMANNYA!!
Apa duduk perkara Idris Ahmad kalau Husam Musa jadi MB Kelantan?
PH AMBIL ALIH KELANTAN

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Matthias cabar Nasrudin : Siapa undang campur tangan asing?"

Post a Comment