Berita Semasa

Lobai Mulut Longkang Tak Sodar Diri, Siapa Tukar Aqidah Dengan Fulus?


 Apa punya lawak Ketua Penerangan PAS, Nasrudin Hassan yang tuduh Naib Pengerusi Kebangsaan DAP, Senator Dr Ariffin Omar kononnya telah sanggup menukar doktrin mereka dengan wang dan pangkat.

Bahawa kononnya senator itu menyokong penubuhan negeri atau bandar berasaskan agama selain Islam.

Lobai Pas ni ikut sodap verbal longkangnya dengan menuduh senator itu sebagai tiada harga diri sampai sanggup tukar aqidah dengan wang dan pangkat! Cer baca lagi di sini.

Woi Lobai, siapa gotong royong yang tiada harga diri sampai tergamak tukar aqidah dengan wang dan pangkat ?

 Jom kita kembalikan semula problem tersebut kepada Lobai verbal longkang  itu berdasarkan realiti yang kita ada hari ini!

 PAS dakwa Keadilan memperlakukannya ibarat bukan rakan tahaluf siyasi. PAS kononnya mendapatkan pelbagai cercaan, kritikan terbuka dan tikaman rakan tahaluf siyasi. Tetapi yang sebenarnya, PAS yang melaksanakan itu semua! Antaranya ibarat yang kita maklum:

1) Hj Hadi hina Dr Wan Azizah tidak layak jadi Menteri Besar karena ia wanita.

2) Ketua PAS Padang Serai ancam nak tanam Dr Wan Azizah di jirat Cina bila tak sokong RUU355.


3) Hj Hadi sokong ajaran Pas Permatang Pauh “Haram undi calon Keadilan” sewaktu PRK Permatang Pauh kerana tolak hudud.

4) Hj Hadi tuduh calon Keadilan jual Pil Kuda, kominis bagai..

5) Hj Hadi tandatangani surat pencalonan beberapa calon Pas untuk bertanding di kawasan-kawasan yang telah diperuntukan kepada Keadilan sampai menjadikan pertandingan tiga penjuru dan memberi kemenangan kepada Umno BN. Berlaku di DUN Semenyih, Kota Damansara dan Sungai Acheh ...

PAS memutuskan tahaluf siyasi dengan Keadilan adalah terang  merupakan pengkhianat yang melaksanakan itu semua tetapi sebaliknya menuduh Keadilan yang melakukannya??

 Dan Pas sepatutnya meletakkan jawatan dalam kerajaan Selangor tetapi kenapa PAS masih tidak sanggup meletakkan jawatan selepas memutuskan relasi dengan setiap parti dalam PH? Apa jenis harga diri yang ada pada parti lebai ini?

 PAS sepatutnya menggesa barisan Exco PAS Selangor melepaskan semua jawatan mereka dalam negeri Selangor. Ini termasuklah mereka yang memegang jawatan sebagai hebat majlis PBT, JKK Kampung dan sbagainya yang berada  dibawah kerajaan Selangor.

 ADUN Hulu Klang, Shaari Sungib dan ADUN Morib, Hasnol Baharuddin yang telah menyelamatkan kelangsungan kerajaan PH Selangor sampai ke hari ini ialah lebih layak dan yang sepatutnya menggantikan tempat ADUN-ADUN PAS dalam kerajaan Selangor semenjak lama lagi.

 Maka yang demikian itu ialah terang bila mengikut agama Islam, semua bentuk w ang dan faedah yang diperolehi Exco Selangor dari PAS sekarang ini, ialah haram. Ini kerana mereka tidak layak; perhiasan pula mereka tidak ada kaitan dengan kerajaan PH setelah memutuskan tahaluf siyasi dengan Keadilan. 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Lobai Mulut Longkang Tak Sodar Diri, Siapa Tukar Aqidah Dengan Fulus?"

Post a Comment