Berita Semasa

Laporan fitnah dan memburukan imej Pas tapi Pas tak mahu saman?


 Alahai... si mamat ni kata laporan media yang mendedahkan PAS akan berafiliasi dengan Umno untuk menawan Selangor pada Pilihan Raya Umum ke-14 adalah konspirasi antarabangsa untuk menyerang PAS dari dalam dan luar negara.

 Konon katanya “tidak masuk akal” dan usaha mahu memburukkan imej parti itu.??

  Mamat ni perasan pula konon imej partinya Pas itu elok sangat?? Rakyat kebanyakan sudah lama tahu kekerabatan sulit antara Pas dengan Umno. Laporan Straits Times itu bekerjsama hanya menambah kenyakinan rakyat ihwal adanya kekerabatan tersebut.

  Laporan tersebut hanya menambah buruk lagi imej Pas yang memang sedia buruk di mata rakyat!

  Bekas ahli-ahli Pas yang keluar beramai-ramai dan menubuhkan parti Amanah ialah kerana tidak bersetuju dengan langkah Hj Hadi membawa Pas untuk berafiliasi dengan Umno.

  Pas nak kata apa pun, katalah. Katakanlah laporan itu fitnah, laporan itu pembohong.... bahawa itu semua aktivitas zionis antara bangsa....Tetapi yang pentingnya hanya ada dua perkara sahaja mengenai isu tesebut - laporan itu benar atau fitnah.

 Pas jika benar-benar mahu pembuktian ihwal kebenaran laporan tersebut, sila dapatkannya melalui sidang perbicaraan di mahkamah. Heret media yang mendedahkan kerjasama Pas dengan Umno itu ke mahkamah.

  Tetapi Pas memang menyedari hakikat yang bekerjsama bahawa laporan tersebut ialah benar. Laporan itu ditulis sendiri oleh Ketua Biro akhbar Straits Times di Kuala Lumpur, Shanon Teoh, seorang yang berwibawa.

  Pas jangan sekadar buat kenyataan penafian demi penafian dan membuat tuduhan yang bukan-bukan.

Kalau dah yakin sangat bahawa isu itu ialah fitnah dan memburukkan imej Pas, tunggu apa lagi?? Samanlah.
Baca Juga :
MENGAPA KONGRES KHAS INI PERLU DIADAKAN
Pakatan Harapan tidak akan berafiliasi dengan PAS dalam Pilihanraya Umum ke-14
Ejen Umno : Ini Jawapan Rafizi
PAS Tersungkur di Kedah dan Trengganu Ketika Mengaku Kuat

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Laporan fitnah dan memburukan imej Pas tapi Pas tak mahu saman?"

Post a Comment