Berita Semasa

Kita tadah tin Milo, beliau tadah beg James Bond

Dr Azman
 PERHATIKAN siapa yang jadi distributor Sarawak Report untuk tadah beg James Bond kutip crowdfunding di Malaysia bagi mencari dana untuk lawan Presiden PAS di Mahkamah London.

 Yang bantu itulah mereka yang insan sehati dan sejiwa dengan Sarawak Report untuk berkonfrantasi dengan perjuangan Islam yang didukung PAS di Malaysia.

 Angka £30,000 tak sukar untuk dikumpulkan oleh Sarawak Report kerana kufar dan yang sewaktu dengannya akan bersatu hati bagi menentang Islam dan perjuangan Islam. Kalau tak cukup, boleh minta dengan deretan nama-nama besar tauke barat dan Yahudi yang kaya raya. Angka sebanyak itu sekadar celah gigi saja.

 Mereka yang sayangkan Islam perlu melihat bahawa fitnah 90 juta ini bukan ditujukan kepada batang badan Presiden PAS seorang diri dan bukan juga kepada parti PAS kerana namanya PAS tetapi kerana peranan yang dimainkan oleh PAS sebagai benteng Islam di bumi Malaysia. Maka kerana itu imej PAS perlu dirosakkan. 

Fitnah ini ditujukan kepada PAS kerana perjuangan Islam. Berjaya merosakkan imej PAS bermakna berjaya merobohkan sebahagian dari benteng Islam yang berdiri teguh di Malaysia. Kalau PAS sebuah parti sekular, pastinya PAS tak akan berhadapan dengan fitnah yang jijik ini.

 Tapi begitulah sunnah Allah. Dalam perjuangan getir ini, jika kita merasa sakit maka musuh kita juga merasa sakit. Lebihnya di pihak PAS kerana kita ada Tuhan sebagai daerah berharap, apa yang mereka tak harapkan.

sekadar hiasan
 Kalau kita disindir tadah tin Milo, mereka pula tadah beg James Bond! Pokoknya kutip santunan dari publik juga. Maknanya mereka pun sakit juga. Kalau kita tak tidur malam, apa kurangnya mereka.

Jangan ingat PAS ini parti Tok Lebai yang ahlinya 'orang darat' kilas kain pelikat berselipar Jepun. Bunyi Mahkamah London pun dah kecut perut. Nak jijak kaki di London pun sesat kebarat, apatah lagi nak failkan saman!

 Untuk Rekod Presiden PAS pernah menang kes saman lawan Daily Mirror, sebuah akhbar berpangkalan di London pada tahun 2007 apabila akhbar yang berpangkalan di London tersebut menyiarkan gambar Presiden PAS dan mengaitkan Tuan Guru Presiden dengan beberapa siri keganasan dan pengeboman di United Kingdom. 

Akhirnya Daily Mirror terpaksa bayar ganti rugi dan mengemukakan permohonan maaf. Mungkin Sarawak Report miss dengan rekod ini. - HARAKAHDAILY 27/6/2017


Sarawak Report dalam penjelasannya mengenai kes itu menyatakan:

 Selama tujuh tahun yang lalu Sarawak Report telah memperincikan akhir dari rasuah politik di Malaysia mengenai alam sekitar, kebebasan sivil dan kesejahteraan negara. Kami telah bekerja pada projek ini sebagai sukarela bukan untuk janji keuntungan. Ia yaitu kerja kami yang mendedahkan apa yang telah menjadi skandal kleptokrasi terbesar di dunia, yang melibatkan sehingga $ 7 bilion dolar dicuri dari dana pembangunan 1MDB.

Banyak bank telah pun dipertanggungjawabkan dan pada 15 Jun, Jabatan Kehakiman AS mengeluarkan perintah mahkamah ketiga untuk pengambilalihan lebih daripada $ 1.5 bilion aset yang dibeli dengan wang yang dicuri oleh 1MDB.

Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, mengakui dia menggunakan banyak wang ini untuk membeli sokongan politik dan memenangi pilihan raya terakhir - walaupun dia mendakwa bahawa $ 681 juta yang masuk ke dalam akaunnya sendiri berasal dari penderma misteri Saudi Royal dan bukan 1MDB menyerupai yang disenaraikan oleh penyiasatan bersama AS, Switzerland, Singapura, Abu Dhabi, UK, Hong Kong dan Luxembourg dalam skandal itu.

 Sarawak Report telah membawa skandal antarabangsa yang besar ini, mendedahkan dongeng selepas dongeng mengenai jenayah itu sendiri dan pembahagian semua hasil.

Terdapat banyak bahaya undang-undang oleh pelbagai pemain, tetapi setakat ini tidak ada yang menyaman kami dalam menghadapi bukti yang sangat meluas.

Walau bagaimanapun, PAS parti Islam Malaysia kini telah mengambil pengecualian setelah terpalit dalam skandal itu, setelah pecah dengan pakatan bandel untuk berafiliasi dengan BN Perdana Menteri  ketika kemuncak pendedahan kecurian daripada dana 1MBD.

Sarawak Report menegaskan bahawa PM mengagihkan wang untuk menerima sokongan politik dan bahawa pengagihan yang besar dari pentadbirannya untuk kali pertama telah masuk ke dalam PAS semasa skandal yang sangat teruk ini, di mana satu bahagian kepimpinan memilih untuk pecah hubungannya dengan bandel dan kemudian bekerja dengan Najib - memecah kepimpinan parti sendiri dan mengikuti proses tersebut.

 Presiden PAS Hadi berkata dia melihat komen kami sebagai serangan peribadi terhadap reputasinya di UK, tetapi dia berusaha untuk menghindari meletakkan jaminan kos di mahkamah UK sebelum kami memfailkan pembelaan kami. Ini memaksa kita untuk membayar sokongan undang-undang yang mahal untuk memfailkan pertahanan itu, wang yang kita harapkan untuk menerima semula, sama ada ia terus meneruskan dengan kesnya.

Kami percaya ini yaitu serangan yang bermotif politik  dan bahawa orang yang terlibat berharap kami akan menyelesaikan tindakan dan bukannya meletakkan pertahanan. Mereka kemudian akan menggunakan hasil itu, yang disokong oleh mesin propaganda berpengaruh BN untuk berusaha mengacuhkan kami.

 Tolong bantu kami melawan kes ini untuk mengatasi perkara ini dengan begitu banyak percubaan untuk mengabaikan kerja kami.  sumber
Baca Juga :
BAGUSLAH CAHAYA PAS PADAM
Para Mufti dan ulama patut minta Najib dan isterinya mengaku kesilapan mereka
Nak saman SR sangat... tapi duit tak cukup!
Benarkah Pas terlibat dalam skim  'SEMUA TERIMA WANG DARI BN, ITULAH POLITIK'

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Kita tadah tin Milo, beliau tadah beg James Bond"

Post a Comment