Berita Semasa

Khemah Ijtimak Persidangan Ulamak Sedunia dilanda ribut

Cobaan...
 Khemah  Ijtimak Persidangan ulamak sedunia yang mula berlansung petang semalam di Stadium Sultan Muhamad  di Kota Bharu, Kelantan terbang dilanda angin ribut malam tadi.

   Dipercayai tidak ada kemalangan jiwa berlaku. Namun beberapa khemah ekspo para peniaga di situ telah mengalami kerosakan jawaban kejadian tersebut.

Kerugian tanggung sendiri?
 Belum dapat dianggarkan jumlah kerosakan dan kerugian sebenar yang dialami jawaban mala musibah ribut yang melanda bagi kali kedua, majlis proposal Pas.

 Apakah ribut yang menimpa kali ini ada kaitannya dengan tuduhan PAN murtad oleh Hj Najmi Zakaria, Ketua Penerangan PAS Tanah Merah pada 14 Julai lalu ?

  Dalam ucapannya di perkarangan Madrasah Pak Man Serbuk, Kampung Dalam Pondok Tanah Merah Kelantan,  beliau berkata orang PAN (AMANAH) murtad dan patut dibunuh.

  Dalam kejadian pertama sebelum ini iaitu pada 29 April lalu, semasa Muktamar PAS Pusat sedang belangsung di Kompleks PAS Kedah, ribut kencang telah melanda yang mengakibatkan kemusnahan khemah utama dan beberapa khemah lain di kawasan kejadian.

 Selain terpaksa menanggung kerugian yang besar jawaban kerosakan tersebut, beberapa orang turut mengalami kecederaan.

Musibah yang menimpa orang soleh yaitu ujian,
yang menimpa orang tidak soleh itu yaitu  bala...
  Para walaun dan lebai-lebai parti agama itu berasa amat tersinggung dan marah apabila kejadian ribut kencang yang melanda di muktamar Pas itu dikaitkan dengan doa laknat dimana sehari sebelum itu sewaktu pembukaan muktamar Dewan Ulama telah dimulakan dengan doa 'Jahanan Pan'.

 Ketua Dewan Ulama Pas Kedah, Mohd Rejab Md Akhir telah meminta para perwakilan agar bangun dan mengetuai ikrar yang diakhiri dengan laungan jahanam AMANAH, diikuti laungan takbir.  

  Begitulah kehendak Yang Mahakuasa yang menguji hambaNya dengan pelbagai ujian termasuk ribut sama ada hambaNya yang soleh atau tidak. Jangan pula ada yang menganggap ia bala Yang Mahakuasa S.W.T kepada PAS kerana Makkah khususnya Masjidilharam acapkali juga dilanda ribut. [Jom kita berhusnul zon]
Baca Juga :
Kehujahan Hadith yang Tiada dalam Kitab : Satu Perbincangan - Dr Rozaimi Ramle jawab Syeikh Nuruddin Banjari
Anak lebai yang berserabai
Hanipa Maidin jawab Hujah  x ada class
PENTAS INVOKE SEBAGAI SAKSI MATINYA SEORANG PEJUANG YANG MELAWAN KEZALIMAN

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Khemah Ijtimak Persidangan Ulamak Sedunia dilanda ribut"

Post a Comment