Berita Semasa

KALAU ANAK JANTAN, LAWAN DENGAN PASUKAN JOHOR


 Pasukan yang bertanding untuk sukan polo di Temasya Sukan Sea 2017 ini mirip hanya untuk cukupkan syarat pertandingan sahaja. Ada yang datang dengan handicap rendah, jadi memanglah mudah untuk dikalahkan. Saya cabar pasukan polo Sukan Sea semoga datang ke negeri Johor dan tunjukkan taring mereka yang saya dengar handal sangat. Hari ini lawan Singapura. Bila pasukan sudah menang gres masuk bermain dan suruh budak yang sedang 'perform' berpura-pura mengalami kecederaan. Kaprikornus ada gambar dia dapat masuk dalam pasukan untuk dipaparkan dalam media cetak dan melaksanakan propaganda menipu orang ramai seperti dia yang menang dan handal. 

Saya menjemput Menteri Belia dan Sukan untuk datang dan tidak menghampakan kehendak rakyat untuk melihat pasukan anda mengalahkan pasukan Johor. Kalau jantan, mari kita main dan tunjukkan taring masing-masing di Johor. Saya akan hantar dua anakanda saya dan dua orang penjaga kuda ataupun saya sekali kerana saya melihat diri saya masih handal lagi. Kalau pasukan saya kalah, saya akan akui bahawa pasukan Sukan Sea itu lagi baik dan semuanya handal-handal belaka. 

Polo di Johor sudah bermula semenjak tahun 1884, bukannya semalam gres beranak. Semasa saya menjadi Tunku Mahkota, saya sudah bermain di serata dunia termasuk Piala Dunia untuk sukan tersebut. Kalau hendak dibandingkan dengan Sukan Sea, ia bukan tandingannya. Jikalau anda mahukan perlawanan yang lebih serius, datang ke negeri Johor.

Saya mempersilakan kepada semua rakyat Malaysia untuk turut sama hadir menyaksikan serta menikmati perlawanan antara pasukan Sukan Sea dan pasukan Johor.

DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Sultan Yang Dipertuan Bagi Negeri Dan Jajahan Takluk Johor Darul Ta'zim   sumber



Komen al-Husseyn :

 Sesiapa pun tentu naik marah bila pasukan sedangn menang, tiba-tiba ada pemain yang disuruh berpura-pura mengalami kecederaan. Kemudian KJ pula yang menggantikannya.

 Bahawa kecederaan main polo biasanya berlaku bila pemain terjatuh dari kuda atau kayu polo terkena pada anggota tubuh pemain.  Maka alasan  cedera yakni perkara yang cuba membodohkan kita semua.

 Kemudian, apakah tidak ada pemain lain yang lebih baik selain KJ? Kenapa KJ letak diri dia sebagai pemain? Itu yg jadi tanda tanya.. 

 Persoalan-persoalan tersebut menyebarkan Sultan naik hangit hingga keluarkan kenyataan mencabar KJ semoga tunjukan kejantanannya yang sebenar...

Kenyataan Sultan menarik  5,985 nettizen menawarkan komen mereka. Berikut yakni antara komen yang menarik :

Diego Mohd Rashid :  Owh.. setelah difahami gres la saya faham knp tuanku bertitah bergini.. bergotong-royong mungkin apa yg tuanku nk sampaikn yakni cara kj utk meraih popularity itu yakni salah.. mungkin tuanku maksudkn ada individu yg lbh layak bermain dlm pasukan polo ( selain dr anak dia ) tp tidak diberi peluang kerana kj telah mengambil posisi itu. 

Dlm perlawan sebelum ini pon kj hanya bermain berberapa minit sahaja selepas pasukan polo mendahului lawan, jd mirip usaha org lain tp org lain pula yg mendapat nama, bila Hari ini pasukan polo akn berlawan dgn singapura kj tidak bermain dgn alasan kecederaan, kecederaan apakah yg dialami jikalau bermain hanya minit2 final perlawanan sedangkn org lain yg berhempas pulas, jd disitu bergotong-royong yg tuanku mungkin tidak berpuas hati.

 Jika benar bermain utk Malaysia jd bermain lah smpi habis. Bermain lah dgn kudrat sendiri, bkn jadi penumpang dalam pasukan dn mendapat popularity dgn mudah.. jd faham lah saya kenapa tuanku nk mencabar pasukan polo malaysia, sbb tuanku nk kj bermain full time.. pola mcm tuanku mizan yg menunggang kuda 80km itu br lah btl berjuang utk negara kerana berjuang smpi akhir. Bkn berjuang utk nama dgn alasan demi negara.. tabah lah tuanku.. nk buat mcm mana.. dh memg begitu permainan org politikus dlm negara ini.. kj sebagai menteri belia dn sukan sepatutnya fokus pd temasya sukan ni bkn sebukn diri dgn polo yg sepatutnya ada org lain yg lbh layak.. bpe byk mslh dlm sukan sea Kali ni? 

Kj sebuk polo smpi lupa tggjwb utama dia mengelola kejohanan.. kau tgk negara lain anjur sukan sea Ade menteri sukan dia sebuk nk jd atelit.. dia org lg sebuk uruskn temasya semoga berjalan dgn lancar.. jgn sentap jgn kecil hati klo negara lain kata sukan sea Kita terburuk dlm sejarah penganjuran..org yg membenci tidak akn nmpk kebenaran.. anda lihat dn anda nilai sendiri.. lihat berapa byk kj dpt popularity Dr usaha kerja keras dia berkhidmat utk rakyat atau popularity dia skrg berkembang hanya kerana media2 sosial.. rasanya byk media sosial. Dark tall hensem, Naik basikal atau jd pelakon tukang sapu sampah.. nilaikn..

Fit Ri Razak : Isunya bukan alasannya yakni tak patriotik atau tak sokong pasukan negara, isunya adakah wajar seoang hebat politik mencuri pentas daripada atlit yang telah dedikasikan seluruh masa ,duit dan tenaga demi semangat kesukanan dan demi mengharumkan nama negara

kalau lee chong wei satu hari nanti masuk politik dan jadi menteri sukan lepas tu mewakili negara untuk temasya sukan taraf antarabangsa saya rasa tiada siapa akan pertikai kalau lee chong wei mewakili skuad negara tapi kalau hebat politik seumur hidup tiba tiba mewakili negara macam dah takde orang lain lebih layak ia menjadikan banyak persoalan

for the record i am a supporter of khairy in politics and probably would vote for him if he contested in my area but after seeing this stunt i am not sure anymore

Ahmad Zaidi :  Hampa tak paham apa Sultan Johor maksudkan.. ada benda yg tersirat dan tersurat sebenarnya. Kalau setakat nak glamer dan berpura pura jadi satria tak yah la.. kalau saya pun boring tambah la Sultan Johor.. dia benggang alasannya yakni KJ tu tak jujur dan not the truth hero.. org lain perform orang lain yg dapat nama.. kalau Sultan Johor dah Cabar team sukan sea kita pun nak tgk jugak mcm mana KJ main.. boleh tak dia perform bukan bila dah player lain main hempas pulas akrab nak menang gres dia nak masuk main.. nasib baik la ada Sultan Johor nampak tektiknya tu..kalau kita rakyat tegor ada ka diberi perhatian? Cukup la dalam politik main kotor ni bersukan pun nak main kotor.. Raja pun menyampah.. saya sokong statement Sultan Johor.

Faiq Hakimi Tak ramai org tau sutan tegnu hebat, tapi dia dipanggil utk mewakili negara, ramai org tau tmj hebat dlm polo tapi tidak di panggil kenapa?. Ada dendam kesumat ke? Tanya je?. Kena telus lah, atau sengaja hendak memalukan negeri johor apabila sultan terengganu nemenangi emas. Anda seharus peka akan situasi ini, kerana ini yakni soal maruah. Kj bukan budak sekolah, dia saorg menteri, mengapa keadaan ini boleh terjadi?.jgn mainkan sentimen rakyat Johor.

Hanafi Ali Hanafiah : aku nampak 1 je..keluarga diRaja mungkin mencicipi team polo sukan sea mirip memperlekehkan sukan polo ni dengan hantar orang yang takde apa2 pengalaman wacana sukan polo dan boleh pulak masuk bertanding mewakili negara..kena ingat sukan polo ni dipandang serius oleh keluarga diRaja Johor..macam korang ler..tiba2 coach masukkan pemain yang korang pun tak tau sape..pergi main bola untuk wakili negara..mesti korang bising jugakkan?

saya nampak daripada hari tu lagi pasal benda ni..kalau kita peminat bola sepak bising bila coach hantar nama entah siapa2 untuk wakili negara/kelab/negeri, kenapa keluarga diRaja Johor tak boleh bising pasal benda ni sedangkan sukan polo ni dipandang tinggi oleh keluarga mereka..sukan turun temurun pulak tu.

"Polo di Johor sudah bermula semenjak tahun 1884, bukannya semalam gres beranak." ayat ni pun dah menandakan segalanya kenapa Tuanku boleh keluarkan titah begini.




Baca Juga :
Kerjasama Pas dan Umno untuk rampas Selangor
Jika laporan ini tidak benar, kenapa Pas tidak saman Straits Times?
Laporan fitnah dan memburukan imej Pas tapi Pas tak mahu saman?
MENGAPA KONGRES KHAS INI PERLU DIADAKAN

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "KALAU ANAK JANTAN, LAWAN DENGAN PASUKAN JOHOR"

Post a Comment