Berita Semasa

Isu Kristianisasi : Nik Abduh semakin meracau-racau semenjak dilanda Syndrom Dedak.


 Berikut yakni kopipes dari Harakahonline petikan dari goresan pena Nik Abduh dan saya sertakan sedikit ulasan mengenainya :

1) Negara kita Malaysia turut dilanda serangan oleh musuh Islam sejagat. Dengan pemerintah negara yang alpa dan lemah, musuh menyusup masuk dengan agenda murtad dan fahaman kebebasan hidup tanpa syariat ugama. Mereka menyusup masuk pada siang hari dengan agenda perosakan di sebalik undang-undang negara yang melarang pengembangan agama selain Islam. Mengapa? Kerana kealpaan dan kesombongan untuk mengaku salah.

Komen : Nik Abduh kata, musuh menyusup masuk dengan agenda murtad dan fahaman kebebasan hidup tanpa syariat ugama kerana pemerintah negara alpa dan lemah.


Woi Abduh! Mana Lebai Ha Ha kau yang mesra dengan Najib dan telah sekian kali ngaku mahu jadi penasihat kepada kerajaan Umno BN?

Dan kau sendiri yang begitu mesra dengan Menteri yang jaga agama di Jabatan Perdana Menteri, Jamil Khir dan Asyraf Wajdi Yang Dipertua Yadim, Asyraf, juga yang mengendalikan hal ehwal Islam di Jabatan Perdana Menteri, tapi kenapa kau sendiri tidak sampaikan maklumat dan nasihatkan mereka?

Siapa bekerjsama yang alpa?

Kamu dan Lebai Ha Ha yang alpa dan lemah kerana gagal untuk menasihatkan mereka.

2) Evangelis Kristian sudah berjaya menyusup masuk sehingga bisa mengenderai sebuah parti politik besar tanah air bagi melakukan agenda besar Kristianisasi mereka. Beberapa pemimpin mereka sudah tanpa rasa takut mempromosikan ugama Kristian melalui dakwah politik mereka.

Komen : Nik Abdul verbal longkang, cakap ikut sedap tanpa tanpa mengemukakan bukti dan berterus terang. Nik Abduh tidak berani berterus jelas menamakan parti politik yang ia tuduh itu kerana takut kena saman kan? kan?

3) Sudah ada pemimpin Melayu Islam mengeluarkan kenyataan yang memandang ringan terhadap agenda Kristianisasi. Inilah lambang kejayaan fahaman Liberal yang sudah lama menyusup masuk dalam kealpaan umat dan pemerintah.

Komen : Nik Abdul sekali lagi verbal longkang dan bacul!

Sekali lagi Nik Abduh tidak berani menamakan pemimpin Melayu yang ia tuduh itu kerana takut kena saman kan? kan?

4) Sudah ada kumpulan paderi Melayu yang begitu gigih menjalankan dakyah Kristian dengan pinjaman tubuh Kristian antara bangsa dan mereka begitu besar hati berjaya memurtadkan orang-orang Melayu Islam.

Komen : Nik Abdul sekali lagi verbal longkang dan bacul dan cabul! Kita cabar Nik Abduh agar buktikan kenyataan yang konon ada kumpulan paderi Melayu yang begitu gigih menjalankan dakyah Kristian.

5) Kumpulan LGBT kini telah lebih berani bersuara. Mereka dengan berani mempromosi zina dan seks sejenis yang hina. Mereka disokong kumpulan-kumpulan liberal Melayu yang tidak pernah diambil tindakan oleh kerajaan.

Komen : Ingat lagi tak bagaimana Yang Dipertua PAS Gombak Salehhuddin Nasir memulakan bulan bulan pahala yang mulia ini dengan fitnah dan juga penyebaran informasi palsu.


Salehudin buat status tuduh DAP buat pesta arak dan onani di Pulau Pinang. Tetapi jikalau ia dicabar untuk beri bukti dan hujah keatas segala tuduhannya itu, ia padam status fitnah tersebut.


 DAPSY telah membuat laporan polis mengenai hal tersebut. Tetapi kini fitnah dan pembohongan itu masih lagi diteruskan oleh Pas melalui verbal longkang Nik Abduh!

Inilah kerja jijik PAS yang mengakibatkan ugama tunggangan mereka. Ketika orang sibuk memperkatakan perihal isu-isu negara perihal salah laku Umno BN menyerupai skandal 1MBD dan GST, ia sibuk sebarkan fitnah untuk menjuarai isu agama , tetapi sayangnya hanya fitnah untuk memburuk-burukan DAP.

Inilah jadahnya kepada Pas yang semakin meracau-racau semenjak dilanda Syndrom Dedak.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Isu Kristianisasi : Nik Abduh semakin meracau-racau semenjak dilanda Syndrom Dedak."

Post a Comment